Hjuit: Povlačim li se? Pojma nemam!

Australijski veteran i nekadašnji prvi teniser sveta Lejton Hjuit rekao je posle eliminacije sa Australijan Opena da ne razmišlja o povlačenju.

Tenis 23.01.2015 | 12:00
Hjuit: Povlačim li se? Pojma nemam!

"Sešću i razmisliću o svemu. Kao što sam i naglasio više puta, još uvek nisam dobro razmislio o bilo čemu u vezi svog povlačenja i kada će se to desiti... Sada želim da se koncentrišem samo na Dejvis Kup, jer imamo nekoliko momaka koji igraju sjajan tenis i mislim da možemo da iznenadimo Čehe u gostima", rekao je Hjuit.

Nekadašnji osvajač Vimbldona i US Opena odigrao je dva odlična seta, na svom 19. Ozi Openu, i bio blizu pobede protiv Benjamina Bekera, ali je Nemac uspeo da preokrene i da ostvari svoj najbolji rezultat u karijeri u Melburnu.

"Ali, to ne mora automatski da znači da ipak neču promeniti odluku i povući se... Bilo bi fenomenalno igrati sa Nikom (Kirjosom), Bernijem (Tomićem) i Tanasijem (Kokinakisom), oni su momci koji poseduju Top 10 kvalitet, a ukoliko 'zakačim' besplatnu vožnju do 'Salatare' sa njima – to će biti sjajno (smeh). Ipak, to neće biti nimalo malo. Od mene se traži da samo budem uz njih, da im više budem mentor, nego saigrač, da ih naučim šta je Dejvis Kup", zaključio je Hjuit, osvajač Dejvis Kupa 1999. i 2003. godine.

'Kenguri' su svoju poslednju 'Salataru' osvojili upravo sa Hjuitom u timu, od ukupno 28, a samo SAD imaju više – 32.

Veliki majstor ove igre u 17 godina dugoj karijeri ima skor od 613 pobeda i 253 poraza, 35 titula i dva Dejvis Kupa.

Komentari / 0

Ostavite komentar