Звезда иде у ''мрак'' - дуг за струју 800 000 евра!

У мору финансијских проблема Звезда мора да решава још један, онај без кога се не може - електрична енергија.

Фудбал 23.01.2015 | 12:20
Звезда иде у ''мрак'' - дуг за струју 800 000 евра!

Према сазнањима “Блица”, наш најтрофејнији клуб дугује око 800.000 евра за струју и иако има потписан уговор о репрограму, мора да га отплаћује и у тренуцима док се бори да уопште добије лиценцу за такмичење.

Недавно раздвајање наплатних система у ЕПС додатно је изазвало компликације, али клуб мора да решава тај проблем упоредо са корацима за добијање лиценце па због свега тога до средине фебруара мора да “пронађе” преко милион евра. Међутим, проблем са струјом није нов. Практично пред почетак сваке полусезоне из ЕДБ искључе струју на “Маракани” као знак упозорења.

Актуелни члан Управног одбора Небојша Човић је пре више од годину дана као једну од мера штедње на „Маракани“ предложио играње утакмица у дневном термину.

- Мој предлог је да се утакмице играју по дану и да се тако смање велики трошкови паљења рефлектора. Морамо да послујемо домаћински - рекао је Човић чије речи баш и нису наишле на разумевање у клубу.

Иако је после тога и потписан репрограм, клуб није могао да га испрати због чега је летос „Маракана“ била данима у мраку па је и промоција Ненада Лалатовића као новог тренера одржана без осветљења. То је вероватно био и најдужи период да клуб нема електричну енергију. Ипак, договор је тада пронађен, а сада у клубу покушавају да нађу решење да се и ове зиме не понови слична ситуација.

Коментари / 0

Оставите коментар