Zvezda ide u ''mrak'' - dug za struju 800 000 evra!

U moru finansijskih problema Zvezda mora da rešava još jedan, onaj bez koga se ne može - električna energija.

Fudbal 23.01.2015 | 12:20
Zvezda ide u ''mrak'' - dug za struju 800 000 evra!

Prema saznanjima “Blica”, naš najtrofejniji klub duguje oko 800.000 evra za struju i iako ima potpisan ugovor o reprogramu, mora da ga otplaćuje i u trenucima dok se bori da uopšte dobije licencu za takmičenje.

Nedavno razdvajanje naplatnih sistema u EPS dodatno je izazvalo komplikacije, ali klub mora da rešava taj problem uporedo sa koracima za dobijanje licence pa zbog svega toga do sredine februara mora da “pronađe” preko milion evra. Međutim, problem sa strujom nije nov. Praktično pred početak svake polusezone iz EDB isključe struju na “Marakani” kao znak upozorenja.

Aktuelni član Upravnog odbora Nebojša Čović je pre više od godinu dana kao jednu od mera štednje na „Marakani“ predložio igranje utakmica u dnevnom terminu.

- Moj predlog je da se utakmice igraju po danu i da se tako smanje veliki troškovi paljenja reflektora. Moramo da poslujemo domaćinski - rekao je Čović čije reči baš i nisu naišle na razumevanje u klubu.

Iako je posle toga i potpisan reprogram, klub nije mogao da ga isprati zbog čega je letos „Marakana“ bila danima u mraku pa je i promocija Nenada Lalatovića kao novog trenera održana bez osvetljenja. To je verovatno bio i najduži period da klub nema električnu energiju. Ipak, dogovor je tada pronađen, a sada u klubu pokušavaju da nađu rešenje da se i ove zime ne ponovi slična situacija.

Komentari / 0

Ostavite komentar