ФСС ''обасјава'' стадион Црвене Звезде!

Одбор за хитна питања ФСС најавио је потписивање уговора, после ког ће бити осветљен стадион Црвене звезде. Клубови да врате позајмице, упозорава Савез.

Фудбал 23.01.2015 | 10:40
ФСС ''обасјава'' стадион Црвене Звезде!

Јуче поподне, одржана је нова седница Одбора за хитна питања ФСС, после ког је објављено званично саопштење.

Преносимо га у целости.

"У просторијама Спортског центра ФС Србије у Старој Пазови данас је одржана седница Одбора за хитна питања наше организације. Седницом је председавао Томислав Караџић, председник ФС Србије.

Овом приликом разговарано је о моделу на основу којег ће бити извршена расподела средстава за помоћ фудбалским клубовима чија је инфраструктура оштећена у поплавама током 2014. године. Подсећамо да су средства на наменски рачун обезбеђена ангажманом ФС Србије, како у сопственим редовима, тако и посебно код УЕФА и ФИФА. План је да се новац не уплаћује клубовима на њихове рачуне, већ ће се плаћати потребни радови на обнови фудбалске инфраструктуре, уз контроле представника регионалних савеза и ФС Србије.

Препорука је да се активирају општинске управе са подручја одакле су клубови чија је инфраструктура погођена поплавама, јер све препоруке УЕФА и ФИФА и указују на сарадњу са локалним самопуправама. ФС Србије ће контролисати комплетан процес, јер ће на крају доставити све потребне доказе надлежнима у УЕФА и ФИФА који су и обезбедили финансијска средства из својих програма.

Регионални савези ће руководити прикупљањем детаљне документације од сваког клуба, доставити их ФС Србије, а који ће затим направити расподелу средстава. Комплетним процесом руководиће Жељко Којић, потпредседник ФС Србије. На крају, уследио је закључак да ће се за седам дана извршити нова процена урађеног по овом питању и одредиће се нова динамика рада.

Чланови Одбора за хитна питања су размотрили и до сада урађено на пољу постављања нових рефлекторских сијалица на Стадиону "Рајко Митић" у Београду, где се очекује у наредних седам дана потпис уговора са компанијом "Пхилипс".

Анализиране су и обављене уводне радње на плану изградње укупно 12 терена са вештачком травом широм Србије и ускоро ће уследити потпис уговора који ће омогућити прелаз на процес реализације изградње. Од представника регионалних савеза очекује се да у наредних 15 дана предложе локације где ће бити изграђени терени са вештачком травом. На крају је усвојена информација о завршним радовима на изградњи трибине на стадиону у оквиру Спортског центра ФСС у Старој Пазови.

Уследила је анализа стања у клубовима Јелен Супер лиге и Прве лиге Србије. Председник Заједнице клубова Јелен Супер лиге Зоран Шћепановић је информисао присутне чланове Одбора за хитна питања о епилогу разговора обављених са челницима клубова елите претходних дана и изнео став о веома тешкој финансијској ситуацији која влада у њима.
ФС Србије је увек у прошлости помагао клубовима највишег такмичарског ранга, али бројне финансијске позајмице нису враћене и клубови ће бити опоменути да ће та средства морати да врате. То онемогућава давање нових финансија клубовима, али ће домаћа организација урадити све да помогне посебно члановима Јелен Супер лиге.

Такође, на данашњој седници разматрана су и питања у вези са суђењем у оквиру футсала. У том циљу, усвојен је Правилник о изменама и допунама Правилника о судијама и суђењу, одлука о формирању Листе инструктора-посматрача суђења Прве футсал лиге и одлука о набавци спортске опреме за судије Јелен Супер лиге, Прве лиге Србије и српских лига", саопштено је на порталу ФСС.

Коментари / 0

Оставите коментар