FSS ''obasjava'' stadion Crvene Zvezde!

Odbor za hitna pitanja FSS najavio je potpisivanje ugovora, posle kog će biti osvetljen stadion Crvene zvezde. Klubovi da vrate pozajmice, upozorava Savez.

Fudbal 23.01.2015 | 10:40
FSS ''obasjava'' stadion Crvene Zvezde!

Juče popodne, održana je nova sednica Odbora za hitna pitanja FSS, posle kog je objavljeno zvanično saopštenje.

Prenosimo ga u celosti.

"U prostorijama Sportskog centra FS Srbije u Staroj Pazovi danas je održana sednica Odbora za hitna pitanja naše organizacije. Sednicom je predsedavao Tomislav Karadžić, predsednik FS Srbije.

Ovom prilikom razgovarano je o modelu na osnovu kojeg će biti izvršena raspodela sredstava za pomoć fudbalskim klubovima čija je infrastruktura oštećena u poplavama tokom 2014. godine. Podsećamo da su sredstva na namenski račun obezbeđena angažmanom FS Srbije, kako u sopstvenim redovima, tako i posebno kod UEFA i FIFA. Plan je da se novac ne uplaćuje klubovima na njihove račune, već će se plaćati potrebni radovi na obnovi fudbalske infrastrukture, uz kontrole predstavnika regionalnih saveza i FS Srbije.

Preporuka je da se aktiviraju opštinske uprave sa područja odakle su klubovi čija je infrastruktura pogođena poplavama, jer sve preporuke UEFA i FIFA i ukazuju na saradnju sa lokalnim samopupravama. FS Srbije će kontrolisati kompletan proces, jer će na kraju dostaviti sve potrebne dokaze nadležnima u UEFA i FIFA koji su i obezbedili finansijska sredstva iz svojih programa.

Regionalni savezi će rukovoditi prikupljanjem detaljne dokumentacije od svakog kluba, dostaviti ih FS Srbije, a koji će zatim napraviti raspodelu sredstava. Kompletnim procesom rukovodiće Željko Kojić, potpredsednik FS Srbije. Na kraju, usledio je zaključak da će se za sedam dana izvršiti nova procena urađenog po ovom pitanju i odrediće se nova dinamika rada.

Članovi Odbora za hitna pitanja su razmotrili i do sada urađeno na polju postavljanja novih reflektorskih sijalica na Stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu, gde se očekuje u narednih sedam dana potpis ugovora sa kompanijom "Philips".

Analizirane su i obavljene uvodne radnje na planu izgradnje ukupno 12 terena sa veštačkom travom širom Srbije i uskoro će uslediti potpis ugovora koji će omogućiti prelaz na proces realizacije izgradnje. Od predstavnika regionalnih saveza očekuje se da u narednih 15 dana predlože lokacije gde će biti izgrađeni tereni sa veštačkom travom. Na kraju je usvojena informacija o završnim radovima na izgradnji tribine na stadionu u okviru Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi.

Usledila je analiza stanja u klubovima Jelen Super lige i Prve lige Srbije. Predsednik Zajednice klubova Jelen Super lige Zoran Šćepanović je informisao prisutne članove Odbora za hitna pitanja o epilogu razgovora obavljenih sa čelnicima klubova elite prethodnih dana i izneo stav o veoma teškoj finansijskoj situaciji koja vlada u njima.
FS Srbije je uvek u prošlosti pomagao klubovima najvišeg takmičarskog ranga, ali brojne finansijske pozajmice nisu vraćene i klubovi će biti opomenuti da će ta sredstva morati da vrate. To onemogućava davanje novih finansija klubovima, ali će domaća organizacija uraditi sve da pomogne posebno članovima Jelen Super lige.

Takođe, na današnjoj sednici razmatrana su i pitanja u vezi sa suđenjem u okviru futsala. U tom cilju, usvojen je Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o sudijama i suđenju, odluka o formiranju Liste instruktora-posmatrača suđenja Prve futsal lige i odluka o nabavci sportske opreme za sudije Jelen Super lige, Prve lige Srbije i srpskih liga", saopšteno je na portalu FSS.

Komentari / 0

Ostavite komentar