Иванић са новом амбасадорком САД

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Младен Иванић примио је данас амбасадорку Сједињених Америчких Држава у БиХ Морин Кормак.

Босна и Херцеговина 22.01.2015 | 19:51
Иванић са новом амбасадорком САД

Кормак је подржала иницијативу Европске уније према БиХ и потврдила да ће Сједињене Државе наставити снажну подршку БиХ у провођењу свих неопходних реформи ради подршке економском и социјалном развоју и бржем напретку БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Иванић је амбасадорку информисао о активностима на конституирању власти у БиХ, као и о актуелној европској иницијативи за БиХ.

Речено је да ће БиХ наставити провођење раније склопљеног договора око државне имовине у вези са захтјевима МАП-а.

У разговору је наглашено да треба што брже окончати процес формирања новоизабране власти на свим нивоима, при чему би приоритет требало да буде провођење реформских мјера којим би се обезбиједили економска стабилност и привредни развој земље те прилив страних инвестиција.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ми сами

22.01.2015 19:11

Среца па тебе изабрасмо да се састајес са тим странцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

монализа

22.01.2015 21:29

Гдја сигурно неће тражити да је приме и ентитетски пресједници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АМЕРИЧКИ ТЕРОР

22.01.2015 23:13

Ова је књига објављена у Паризу, на француском, 2003, дакле пре равно десет година. Отада се у америцкој империјалној политици ниста није променило. САД, које, од свог настанка па до данас, нису, практицно, ни једног дана престале ратовати, наставиле су са том праксом отворивси нова зариста са "арапским пролецем" преко којег су омогуциле успоставу низа фундаменталистицких, серијатских резима. У будуцности це ова ситуација бити искористена за нове америцке интервеније против новонасталих "терористицких" дрзава. На залост, ни САД ни политика према Балкану се није изменила. Посебно се то односи на српски народ који се и надаље демонизује, уцењује и територијално дезинтегрисе. Империјална, брутална експанзија САД-а полако узмице пред реинкарнацијом Русије као светске велесиле, појавом Кине на светској сцени, све вецом кохезијом исламског света и јузноамерицких дрзава. Питање је, хоце ли Србија и српство презивети слабљење "хуманитарног", првог полицијаца света.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

22.01.2015 23:56

Дош'о по инструкције...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

23.01.2015 09:22

Господја амбасадор је најавила БХ лидерима да ће се институције морати позабавити корупцијом. Није споменула "негативну селекцију" јер Западњаци не куже појам негативне селекције јер селекција по дефиницији не може бити негативна. Овдје на Балкану, медју свим овим идиотима, и те како може. Шта је лоше у томе да се тражи да се институције позабаве корупцијом? Оно што ја тражим од Америке је да растјерају ове идиотске локалне политичаре који нас разваљују већ 20 година. Овај народ сам, није их се у стању ријешити. Овај народ неко треба довести у ред. Може ли то Америка? Ако ни они не могу, онда хеб'га.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сузуки

23.01.2015 14:07

Замисли главоњу Додика да се састане са њом и треба му преводилац за енглески.

ОДГОВОРИТЕ