Ivanić sa novom ambasadorkom SAD

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić primio je danas ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u BiH Morin Kormak.

Bosna i Hercegovina 22.01.2015 | 19:51
Ivanić sa novom ambasadorkom SAD

Kormak je podržala inicijativu Evropske unije prema BiH i potvrdila da će Sjedinjene Države nastaviti snažnu podršku BiH u provođenju svih neophodnih reformi radi podrške ekonomskom i socijalnom razvoju i bržem napretku BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ivanić je ambasadorku informisao o aktivnostima na konstituiranju vlasti u BiH, kao i o aktuelnoj evropskoj inicijativi za BiH.

Rečeno je da će BiH nastaviti provođenje ranije sklopljenog dogovora oko državne imovine u vezi sa zahtjevima MAP-a.

U razgovoru je naglašeno da treba što brže okončati proces formiranja novoizabrane vlasti na svim nivoima, pri čemu bi prioritet trebalo da bude provođenje reformskih mjera kojim bi se obezbijedili ekonomska stabilnost i privredni razvoj zemlje te priliv stranih investicija.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

mi sami

22.01.2015 19:11

Sreca pa tebe izabrasmo da se sastajes sa tim strancima.

ODGOVORITE
Name

monaliza

22.01.2015 21:29

Gdja sigurno neće tražiti da je prime i entitetski presjednici.

ODGOVORITE
Name

AMERIČKI TEROR

22.01.2015 23:13

Ova je knjiga objavljena u Parizu, na francuskom, 2003, dakle pre ravno deset godina. Otada se u americkoj imperijalnoj politici nista nije promenilo. SAD, koje, od svog nastanka pa do danas, nisu, prakticno, ni jednog dana prestale ratovati, nastavile su sa tom praksom otvorivsi nova zarista sa "arapskim prolecem" preko kojeg su omogucile uspostavu niza fundamentalistickih, serijatskih rezima. U buducnosti ce ova situacija biti iskoristena za nove americke intervenije protiv novonastalih "teroristickih" drzava. Na zalost, ni SAD ni politika prema Balkanu se nije izmenila. Posebno se to odnosi na srpski narod koji se i nadalje demonizuje, ucenjuje i teritorijalno dezintegrise. Imperijalna, brutalna ekspanzija SAD-a polako uzmice pred reinkarnacijom Rusije kao svetske velesile, pojavom Kine na svetskoj sceni, sve vecom kohezijom islamskog sveta i juznoamerickih drzava. Pitanje je, hoce li Srbija i srpstvo preziveti slabljenje "humanitarnog", prvog policijaca sveta.

ODGOVORITE
Name

Baja

22.01.2015 23:56

Doš'o po instrukcije...

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

23.01.2015 09:22

Gospodja ambasador je najavila BH liderima da će se institucije morati pozabaviti korupcijom. Nije spomenula "negativnu selekciju" jer Zapadnjaci ne kuže pojam negativne selekcije jer selekcija po definiciji ne može biti negativna. Ovdje na Balkanu, medju svim ovim idiotima, i te kako može. Šta je loše u tome da se traži da se institucije pozabave korupcijom? Ono što ja tražim od Amerike je da rastjeraju ove idiotske lokalne političare koji nas razvaljuju već 20 godina. Ovaj narod sam, nije ih se u stanju riješiti. Ovaj narod neko treba dovesti u red. Može li to Amerika? Ako ni oni ne mogu, onda heb'ga.

ODGOVORITE
Name

Suzuki

23.01.2015 14:07

Zamisli glavonju Dodika da se sastane sa njom i treba mu prevodilac za engleski.

ODGOVORITE