АО: У дербију, Каро разбијена од Вике!

Викторија Азаренка, двострука шампионка у Мелбурну, савладала је осму носитељку Каролину Вознијацки са 6:4, 6:2 у другом колу Аустралијан опена.

Тенис 22.01.2015 | 13:20
АО: У дербију, Каро разбијена од Вике!

Очекивао се много узбудљивији меч, први сет био је изузетно квалитетан на обе стране, али је Белорускиња у другом била супериорна и заслужено је дошла до тријумфа за 98 минута игре.

Азаренка је почела много боље, повела је са 3:0 уз два брејка вишка, али Вознијацки се није предавала – гледали смо доста размена високог интензитета са основне линије, Белорускињи је мало попустио први сервис, па је Каролина изједначила на 4:4.

Уследио је кључни гем целог меча – таман када се чинило да је Вознијацки у налету, Азаренка је поново проиграла. Спасла је Данкиња три брејк лопте, од тога две ударцима на саму линију, али је Белорускиња искористила четврту и повела са 5:4.

Вика је потом привела сет крају и могла је много растерећеније да уђе у други – додатно је подигла ниво игре, играла је агресивно и ’цртала’ по терену, а Вознијацки није имала одговор.

Направила је Азаренка брејк у трећем гему, Каролина је изгубила сваки план у игри, а до краја је Белорускиња славила без већих проблема.

Азаренка је меч окончала са 31 винером и 28 неизнуђених грешака, док је Вознијацки имала 18 директних поена и 20 грешака.

У трећој рунди Викторија ће играти са Барбором Захлавовом Стрицовом, 23. тенисерком света која је у два сета савладала Каи-Чен Чанг.

Коментари / 0

Оставите коментар