AO: U derbiju, Karo razbijena od Vike!

Viktorija Azarenka, dvostruka šampionka u Melburnu, savladala je osmu nositeljku Karolinu Voznijacki sa 6:4, 6:2 u drugom kolu Australijan opena.

Tenis 22.01.2015 | 13:20
AO: U derbiju, Karo razbijena od Vike!

Očekivao se mnogo uzbudljiviji meč, prvi set bio je izuzetno kvalitetan na obe strane, ali je Beloruskinja u drugom bila superiorna i zasluženo je došla do trijumfa za 98 minuta igre.

Azarenka je počela mnogo bolje, povela je sa 3:0 uz dva brejka viška, ali Voznijacki se nije predavala – gledali smo dosta razmena visokog intenziteta sa osnovne linije, Beloruskinji je malo popustio prvi servis, pa je Karolina izjednačila na 4:4.

Usledio je ključni gem celog meča – taman kada se činilo da je Voznijacki u naletu, Azarenka je ponovo proigrala. Spasla je Dankinja tri brejk lopte, od toga dve udarcima na samu liniju, ali je Beloruskinja iskoristila četvrtu i povela sa 5:4.

Vika je potom privela set kraju i mogla je mnogo rasterećenije da uđe u drugi – dodatno je podigla nivo igre, igrala je agresivno i ’crtala’ po terenu, a Voznijacki nije imala odgovor.

Napravila je Azarenka brejk u trećem gemu, Karolina je izgubila svaki plan u igri, a do kraja je Beloruskinja slavila bez većih problema.

Azarenka je meč okončala sa 31 vinerom i 28 neiznuđenih grešaka, dok je Voznijacki imala 18 direktnih poena i 20 grešaka.

U trećoj rundi Viktorija će igrati sa Barborom Zahlavovom Stricovom, 23. teniserkom sveta koja je u dva seta savladala Kai-Čen Čang.

Komentari / 0

Ostavite komentar