Хапшења због трговине лијековима и људима

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ ухапсили су шест особа због недопуштене трговине лијековима и трговине људима, те претресли објекте на 12 локација на подручју Тузле, Живиница, Бијељине, Брчко дистрикта, Угљевика и Мркоњић Града.

Босна и Херцеговина 22.01.2015 | 11:55
Хапшења због трговине лијековима и људима

У оквиру акције "Потенцијал" јуче су ухапшена лица чији су иницијали Н.Ђ, С.С, Е.М.И, М.С, Д.С. и С.М, саопштено је из Сипе.

Приликом претреса пронађена је и привремено одузета већа количина медицинских препарата, стимулативних средстава поријеклом из Индије, чија производња, трговина и стављање у промет нису дозвољени без одобрења Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ, и други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.

На подручју Тузле су, приликом претреса једног објекта, на лицу мјеста затечене четири женске особе, потенцијалне жртве трговине људима, које су на адекватан начин збринуте.

Акцији "Потенцијал" претходила је вишемјесечна истрага у оквиру које је документована недопуштена трговина лијековима из Индије у БиХ и трговина људима, у сврху сексуалне експлоатације.

Ухапшени су приведени у просторије Сипе у Бањалуци, гдје се над њима врши криминалистичка обрада, након чега ће, у складу са упутствима надлежног тужиоца, бити одлучено о њиховом даљем статусу.

Ухапшени су осумњичени да су починили кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом недопуштена трговина, производња и стављање у промет производа штетних за лијечење и трговина људима.

Ове активности реализоване су према наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, а у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Републике Српске и Полиције Брчко дистрикта.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Василије

22.01.2015 11:17

Наравно да треба кажњавати све законски недопуштене радње и дјела,али крените већ једном од највећих: Криминала и корупције који су довели народ и Српску до просјачког штапа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

22.01.2015 12:25

Видите ко је највеци број лијекова издао и потписао рецепте у дилу са власником апотеке хе хе за лепе оци Мркоњиц је највисе лијекова издао на рецепт.........

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

22.01.2015 13:27

Акције припремане више месеци,ухапшени задржани пар сати па пуштени.

ОДГОВОРИТЕ