Hapšenja zbog trgovine lijekovima i ljudima

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH uhapsili su šest osoba zbog nedopuštene trgovine lijekovima i trgovine ljudima, te pretresli objekte na 12 lokacija na području Tuzle, Živinica, Bijeljine, Brčko distrikta, Ugljevika i Mrkonjić Grada.

Bosna i Hercegovina 22.01.2015 | 11:55
Hapšenja zbog trgovine lijekovima i ljudima

U okviru akcije "Potencijal" juče su uhapšena lica čiji su inicijali N.Đ, S.S, E.M.I, M.S, D.S. i S.M, saopšteno je iz Sipe.

Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta veća količina medicinskih preparata, stimulativnih sredstava porijeklom iz Indije, čija proizvodnja, trgovina i stavljanje u promet nisu dozvoljeni bez odobrenja Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Na području Tuzle su, prilikom pretresa jednog objekta, na licu mjesta zatečene četiri ženske osobe, potencijalne žrtve trgovine ljudima, koje su na adekvatan način zbrinute.

Akciji "Potencijal" prethodila je višemjesečna istraga u okviru koje je dokumentovana nedopuštena trgovina lijekovima iz Indije u BiH i trgovina ljudima, u svrhu seksualne eksploatacije.

Uhapšeni su privedeni u prostorije Sipe u Banjaluci, gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu sa uputstvima nadležnog tužioca, biti odlučeno o njihovom daljem statusu.

Uhapšeni su osumnjičeni da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom nedopuštena trgovina, proizvodnja i stavljanje u promet proizvoda štetnih za liječenje i trgovina ljudima.

Ove aktivnosti realizovane su prema naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, a u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i Policije Brčko distrikta.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Василије

22.01.2015 11:17

Наравно да треба кажњавати све законски недопуштене радње и дјела,али крените већ једном од највећих: Kриминала и корупције који су довели народ и Српску до просјачког штапа!

ODGOVORITE
Name

snouden

22.01.2015 12:25

Vidite ko je najveci broj lijekova izdao i potpisao recepte u dilu sa vlasnikom apoteke he he za lepe oci Mrkonjic je najvise lijekova izdao na recept.........

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

22.01.2015 13:27

Akcije pripremane više meseci,uhapšeni zadržani par sati pa pušteni.

ODGOVORITE