АКН: Јуначки Узбекистан, али Кореја је у 1/2-финалу

Сон најпре срушио снове Узбекистанаца у 104. минуту, па их у 119. докрајчио наког невероватног продора Ча До Рија...

Фудбал 22.01.2015 | 12:00
АКН: Јуначки Узбекистан, али Кореја је у 1/2-финалу

Држао се Узбекистан херојски током читаве утакмице, али није успео да одоли притиску Јужне Кореје. Истина, тек после продужетака, фаворизована Јужна Кореја је дошла до победе и проласка у полуфинале. Играо се 104. минут када је фудбалер Бајера из Леверкузена, Хјон Мин Сон, некако „угурао” лопту у гол Узбекистана и преломио ово четвртфинале Азијског купа.

Кореанци су одиграли оно што се од њих и очекивало. Нападали током читавог тока утакмице сем у последњих неколико минута продужетка када су се свесно повукли не били сачували предност. Узбекистанци су чекали да своје умеће покажу тек када су примили гол, а тада је већ било, по њихову жалост, касно.

Узбекистан се сјајно бранио, а концентрација им је први пут попустила почетком првог продужетка, што је Сон на сјајан начин искористио, и главом из непосредне близине матирао Нестерова. Кренули су тада Узбекистанци јако да нападају, а онда је само минут до краја утакмице, Ча До Ри истрчао готово читаву дужину терена са лоптом, смирено упослио усамљеног Сона који је и овог пута био прецизан за коначних 2:0.

Азијски куп, четвртфинале:

Јужна Кореја - Узбекистан 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
/Сон 104, 119/

11.30 Кина - Аустралија

Коментари / 0

Оставите коментар