AKN: Junački Uzbekistan, ali Koreja je u 1/2-finalu

Son najpre srušio snove Uzbekistanaca u 104. minutu, pa ih u 119. dokrajčio nakog neverovatnog prodora Ča Do Rija...

Fudbal 22.01.2015 | 12:00
AKN: Junački Uzbekistan, ali Koreja je u 1/2-finalu

Držao se Uzbekistan herojski tokom čitave utakmice, ali nije uspeo da odoli pritisku Južne Koreje. Istina, tek posle produžetaka, favorizovana Južna Koreja je došla do pobede i prolaska u polufinale. Igrao se 104. minut kada je fudbaler Bajera iz Leverkuzena, Hjon Min Son, nekako „ugurao” loptu u gol Uzbekistana i prelomio ovo četvrtfinale Azijskog kupa.

Koreanci su odigrali ono što se od njih i očekivalo. Napadali tokom čitavog toka utakmice sem u poslednjih nekoliko minuta produžetka kada su se svesno povukli ne bili sačuvali prednost. Uzbekistanci su čekali da svoje umeće pokažu tek kada su primili gol, a tada je već bilo, po njihovu žalost, kasno.

Uzbekistan se sjajno branio, a koncentracija im je prvi put popustila početkom prvog produžetka, što je Son na sjajan način iskoristio, i glavom iz neposredne blizine matirao Nesterova. Krenuli su tada Uzbekistanci jako da napadaju, a onda je samo minut do kraja utakmice, Ča Do Ri istrčao gotovo čitavu dužinu terena sa loptom, smireno uposlio usamljenog Sona koji je i ovog puta bio precizan za konačnih 2:0.

Azijski kup, četvrtfinale:

Južna Koreja - Uzbekistan 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
/Son 104, 119/

11.30 Kina - Australija

Komentari / 0

Ostavite komentar