Новак: Ма, пустите мене, гледајте Виктора!

"Направио је сјајну ствар уласком међу првих 50 играча на свету, он дефинитивно може и више од тога, јер игра мање од шест месеци после једногодишње паузе", рекао је Ђоковић за Троицког.

Тенис 22.01.2015 | 21:20
Новак: Ма, пустите мене, гледајте Виктора!

Најбољи тенисер света Новак Ðоковић рекао је да је задовољан игром и победом против Руса Андреја Кузњецова у другом колу Аустралијан опена.
"Прва два сета одиграо сам одлично. Успео сам да урадим скоро све што сам намеравао - сервис, игра са основне линије, агресивни ударци и ритерни. Кузњецов је имао слаб проценат првог сервиса у другом сету, што ми је омогућило да уђем у терени и доста прилика за брејк", рекао је Ðоковић за званични сајт турнира.

Српски тенисер је наставио са добрим партијама на првом гренд слему у сезони на којем је од 2007. године изгубио само два сета у мечевима прве и друге фазе такмичења.
"Има неколико разлога за моје добре игре на Аустралијан опену. Одговарају ми услови, иако су терени у последње време знатно бржи у односу на раније. Осећа се позитивна енергија и атмосфера на турниру. Почетак је године, сви тенисери долазе свежи и мотивисани и то су ствари које ми помажу да се осећам лепо на терену".

Он је додао да је поносан да партије Виктора Троицког након једногодишње суспензије.
"Направио је сјајну ствар уласком међу првих 50 играча на свету, он дефинитивно може и више од тога, јер игра мање од шест месеци после једногодишње паузе. Веома сам поносан на њега и срећан што побеђује. Он је потпуно други тенисер, искуство које је имао помогло му је да постане јачи, промени приступ и ради на терену неке ствари, које раније није радио. Ако настави овако да игра, има велику шансу да поново буде онај стари Виктор", закључио је Ђоковић.

Његов противник у трећем колу биће Фернадо Вердаско који је победио Јапанца, Гоа Соеду.

Коментари / 0

Оставите коментар