Novak: Ma, pustite mene, gledajte Viktora!

"Napravio je sjajnu stvar ulaskom među prvih 50 igrača na svetu, on definitivno može i više od toga, jer igra manje od šest meseci posle jednogodišnje pauze", rekao je Đoković za Troickog.

Tenis 22.01.2015 | 21:20
Novak: Ma, pustite mene, gledajte Viktora!

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković rekao je da je zadovoljan igrom i pobedom protiv Rusa Andreja Kuznjecova u drugom kolu Australijan opena.
"Prva dva seta odigrao sam odlično. Uspeo sam da uradim skoro sve što sam nameravao - servis, igra sa osnovne linije, agresivni udarci i riterni. Kuznjecov je imao slab procenat prvog servisa u drugom setu, što mi je omogućilo da uđem u tereni i dosta prilika za brejk", rekao je Ðoković za zvanični sajt turnira.

Srpski teniser je nastavio sa dobrim partijama na prvom grend slemu u sezoni na kojem je od 2007. godine izgubio samo dva seta u mečevima prve i druge faze takmičenja.
"Ima nekoliko razloga za moje dobre igre na Australijan openu. Odgovaraju mi uslovi, iako su tereni u poslednje vreme znatno brži u odnosu na ranije. Oseća se pozitivna energija i atmosfera na turniru. Početak je godine, svi teniseri dolaze sveži i motivisani i to su stvari koje mi pomažu da se osećam lepo na terenu".

On je dodao da je ponosan da partije Viktora Troickog nakon jednogodišnje suspenzije.
"Napravio je sjajnu stvar ulaskom među prvih 50 igrača na svetu, on definitivno može i više od toga, jer igra manje od šest meseci posle jednogodišnje pauze. Veoma sam ponosan na njega i srećan što pobeđuje. On je potpuno drugi teniser, iskustvo koje je imao pomoglo mu je da postane jači, promeni pristup i radi na terenu neke stvari, koje ranije nije radio. Ako nastavi ovako da igra, ima veliku šansu da ponovo bude onaj stari Viktor", zaključio je Đoković.

Njegov protivnik u trećem kolu biće Fernado Verdasko koji je pobedio Japanca, Goa Soedu.

Komentari / 0

Ostavite komentar