Куп: Барса добила Атлетико, Меси промашио пенал!

У првом мечу четвртфинала шпанског фудбалског Купа краља, Барселона је пред својим навијачима савладала са 1:0 актуелног шампиона, Атлетико из Мадрида, но одлука о томе ко иде даље биће позната тек после реванша. Фудбалери Виљареала савладали су Хетафе 1:0, у првом мечу четвртфинала шпанског Купа краља.

Фудбал 22.01.2015 | 11:40
Куп: Барса добила Атлетико, Меси промашио пенал!

Није ова утакмица била нека нарочито лепа за гледања, иако борбености није недостајало у дуелу тимова који су се недавно састали и у првенству Шпаније. Но, за разлику од тих 3:1 у корист Барсе, овога пута мреже су мировале све до самог краја.

Луис Суарез је тог 11. дана јануара био један од стрелаца, а сада је умало био трагичар. И то због велике шансе коју је прокоцкао у 35. минуту, када га је идеално упослио Ракитић, а он са ивице петерца непрецизно упутио волеј.

Барселона је била далеко конкретнија у првом полувремену, и у другом је била боља - иако је Атлетико после предаха подигао ниво своје игре, нарочито у офанзивном делу, но осим неколико солидних шанси, голмани баш и нису имали превише посла.

Било је зато нервозе на терену, поготово у финишу, када су играчи Барселоне у неколико наврата негодовали што им нису досуђени прекршаји, а све је на крају решено у 83. минуту.

Тада је Бускетс оборен у казненом простору мадридских "јорганџија", а после фаула "Хуанфрана", чије је пуно име Јуан Франциско Торес Белен, једанаестерац је, после двоминутних расправа, решио да изведе Меси. Словенац Јан Облак је успео да му одбрани пенал, но лопта се вратила ка Аргентинцу и милости није било - 1:0.

Победник овог двомеча ће у полуфиналу играти са победником двомееча Виљареал - Хетафе, док ће се за место у другом полуфиналу надметати Малага - Атлетик Билбао, односно Еспањол - Севиља.

Меч на Ел Мадригалу решен је пет минута пре краја голом Бруна Соријана, а претходно је домаћин пропустио десетак шанси.

Гости су чврстом одбраном добро парирали "Жутој подморници", али ће на свом терену за осам дана ипак морати да јури гол заостатка. Српски фудбалер Антонио Рукавина одиграо је цео меч за Виљареал.

КК, четвртинале, први мечеви:

Виљареал – Хетафе 1:0
Барселона – Атлетико Мадрид 1:0
Малага – Билбао 0:0
Еспањол – Севиља (четвртак)

Коментари / 0

Оставите коментар