Kup: Barsa dobila Atletiko, Mesi promašio penal!

U prvom meču četvrtfinala španskog fudbalskog Kupa kralja, Barselona je pred svojim navijačima savladala sa 1:0 aktuelnog šampiona, Atletiko iz Madrida, no odluka o tome ko ide dalje biće poznata tek posle revanša. Fudbaleri Viljareala savladali su Hetafe 1:0, u prvom meču četvrtfinala španskog Kupa kralja.

Fudbal 22.01.2015 | 11:40
Kup: Barsa dobila Atletiko, Mesi promašio penal!

Nije ova utakmica bila neka naročito lepa za gledanja, iako borbenosti nije nedostajalo u duelu timova koji su se nedavno sastali i u prvenstvu Španije. No, za razliku od tih 3:1 u korist Barse, ovoga puta mreže su mirovale sve do samog kraja.

Luis Suarez je tog 11. dana januara bio jedan od strelaca, a sada je umalo bio tragičar. I to zbog velike šanse koju je prokockao u 35. minutu, kada ga je idealno uposlio Rakitić, a on sa ivice peterca neprecizno uputio volej.

Barselona je bila daleko konkretnija u prvom poluvremenu, i u drugom je bila bolja - iako je Atletiko posle predaha podigao nivo svoje igre, naročito u ofanzivnom delu, no osim nekoliko solidnih šansi, golmani baš i nisu imali previše posla.

Bilo je zato nervoze na terenu, pogotovo u finišu, kada su igrači Barselone u nekoliko navrata negodovali što im nisu dosuđeni prekršaji, a sve je na kraju rešeno u 83. minutu.

Tada je Buskets oboren u kaznenom prostoru madridskih "jorgandžija", a posle faula "Huanfrana", čije je puno ime Juan Francisko Tores Belen, jedanaesterac je, posle dvominutnih rasprava, rešio da izvede Mesi. Slovenac Jan Oblak je uspeo da mu odbrani penal, no lopta se vratila ka Argentincu i milosti nije bilo - 1:0.

Pobednik ovog dvomeča će u polufinalu igrati sa pobednikom dvomeeča Viljareal - Hetafe, dok će se za mesto u drugom polufinalu nadmetati Malaga - Atletik Bilbao, odnosno Espanjol - Sevilja.

Meč na El Madrigalu rešen je pet minuta pre kraja golom Bruna Sorijana, a prethodno je domaćin propustio desetak šansi.

Gosti su čvrstom odbranom dobro parirali "Žutoj podmornici", ali će na svom terenu za osam dana ipak morati da juri gol zaostatka. Srpski fudbaler Antonio Rukavina odigrao je ceo meč za Viljareal.

KK, četvrtinale, prvi mečevi:

Viljareal – Hetafe 1:0
Barselona – Atletiko Madrid 1:0
Malaga – Bilbao 0:0
Espanjol – Sevilja (četvrtak)

Komentari / 0

Ostavite komentar