И Европски парламент против Блатера!

Међунардна фудбалска федерација (ФИФА) суочава се са једним од највећих изазова у 111 година дугој историји, пошто је данас у Европском парламенту покренута кампања под називом "Нова ФИФА сада".

Фудбал 22.01.2015 | 18:20
И Европски парламент против Блатера!

Група фудбалских реформиста из разних земаља окупила се око ове кампање тражећи промене у ФИФА, чије је руководство последњих година оптуживано за корупцију и подмићивање.

"Никада до сада није било ни покушаја са се направи међународна коалиција људи из разних институција и организација, од фудбала, преко бизниса до парламента, који смарају да је имиџ ФИФА од лошег постао гори", рекао је британски парламентарац Демијан Колинс.

Кампању подржава и бивши председник Енглеске фудбалске асоцијације Дејвид Трисман и члан британског Дома лордова, председнички кандидат Жером Шампањ, као и могући кандидат за председника Чилеанац Харолд Мејн Николс.

Бивша чланица аустријске фудбалске асоцијације Бонита Мерцијадес рекла је да је фудбалу "потребна револуција".

"Време за еволуцију је истекло, сада нам је потребна револуција. Људи су срушили Берлинскии зид и сада је на нама ред да учинимо исто у фудбалу и поново изградимо ФИФА", рекла је Мерцијадес.

Коментари / 0

Оставите коментар