АО: Сигурне Серена, Венус, Радвањска...

Четвртог дана Аустралијан опена одиграно је мноштво интересантних мечева, а видели смо и неке импресивне победе код дама. Прва тенисерка света Серена Вилијамс намучила се у мечу са Рускињом Вером Звонарјовом, али је ипак успела да прође у треће коло. Шеста тенисерка света Агњешка Радвањска пласирала се у треће коло Аустралијан опена, победом над Јоханом Ларсон за само 44 минута игре.

Тенис 22.01.2015 | 10:20
АО: Сигурне Серена, Венус, Радвањска...

Серена је славила резултатом 7:5, 6:0, иако је у финишу првог дела игре спасавала три сет лопте.

Американка ће се у наредној рунди састати са Елином Свитолином, која је у два тај брејка избацила Никол Гибс.

Прва играчица планете одиграла је знатно слабији меч него у првој рунди, али је освојила најважније поене.

Финалисткиња Вимблдона и УС опена у два наврата је имала брејк предности у првом сету, а при резултату 5:4 и три сет лопте. Међутим, Вилијамс се вратила, а онда везала још два гема за вођство у сетовима.

Тада је меч био преломљен – Американка је серију освојених гемова продужила на десет (у једном тренутку добила је 15 од 17 поена), за фуриозан завршетак.

Серена је меч завршила са 32 директна поена и 14 неизнуђених грешака, док је код Звонарјове тај однос био 11:24.

У истом ритму наставила је Американка Венус Вилијамс, која је после трофеја у Окланду треће коло Ози опена обезбедила сигурним тријумфом над сународницом Лорен Дејвис (6:2, 6:3).

Потпуно невероватан дуел виђен је између Гарбиње Мугурусе и Данијеле Хантухове – одиграно је три сета, а видели смо само 20 гемова. Шпањолка је повела са 6:1, Словакиња узвратила истом мера, да би Мугуруса одлучујући део игре добила са нулом.

Тимеа Башчински наставила је са сјајним партијама ове сезоне, после Јелене Јанковић избацила је и квалификанткињу Ану Татишвили са 6:7, 6:3, 6:2.

Серена Вилијамс преживела је дуел са Вером Звонарјовом и играће са Елином Свитолином која је у два тај брејка надиграла Никол Гибс. Варвара Лепченко је са 6:1, 7:6 избацила домаћу тенисерку Ајлу Томљановић, а Камила Ђорђи није имала проблема против Терезе Смиткове – 6:1, 6:4.

Прошлогодишња финалисткиња Доминика Цибулкова на изненађење свих је разбила ове сезоне одличну Цветану Пиронкову, резултатом 6:2, 6:0.

Радвањска је победила Швеђанку резултатом 6:0, 6:1 и тако скратила програм на ‘Род Лејвер Арени’.

Пољакиња ће се у наредној рунди састати са победницом меча у ком се састају Варвара Лепченко и Ајла Томљановић.

Радвањска је од самог старта кренула силовито и ставила до знања 70. Тенисерки планете да нема намеру да се дуго задржава на терену. У другом гему направила је брејк из треће прилике и онда само наставила низ за сет са нулом.

Иако је у другом сету изгубила један гем, он је трајао два минута краће него прво – 23:21. После резултата 1:1 Јохана читава четири гема није освојила ниједан поен, па је Ага лагано привела меч крају.

Колико је пољска играчица доминирала показује однос директних поена који износи 18:4 у корист Радвањске. Агњешка је направила само осам неизнуђених поена, наспрам 22 њене ривалке.

Јохана Ларсон изгубила је 20 од 29 поена на свој сервис, док је у гемовима противнице освојила још само седам.

Аустралијан опен (жене), ИВ дан:
Лорен Дејвис – Венус Вилијамс 2:6, 3:6
Јохана Ларсон – Агњешка Радвањска 0:6, 2:6
Гарбиње Мугуруса – Данијела Хантухова 6:1, 1:6, 6:0
Ана Татишвили – Тимеа Башчински 6:7, 6:3, 6:2
Камила Ђорђи – Тереза Смиткова 6:1, 6:4
Серена Вилијамс – Вера Звонарјова 7:5, 6:0
Дениса Аљертова – Ализе Корне
Доминика Цибулкова – Цветана Пиронкова 6:2, 6:0
Никол Гибс – Елина Свитолина 6:7, 6:7
Варвара Лепченко – Ајла Томљановић 6:1, 7:6

Коментари / 0

Оставите коментар