AO: Sigurne Serena, Venus, Radvanjska...

Četvrtog dana Australijan opena odigrano je mnoštvo interesantnih mečeva, a videli smo i neke impresivne pobede kod dama. Prva teniserka sveta Serena Vilijams namučila se u meču sa Ruskinjom Verom Zvonarjovom, ali je ipak uspela da prođe u treće kolo. Šesta teniserka sveta Agnješka Radvanjska plasirala se u treće kolo Australijan opena, pobedom nad Johanom Larson za samo 44 minuta igre.

Tenis 22.01.2015 | 10:20
AO: Sigurne Serena, Venus, Radvanjska...

Serena je slavila rezultatom 7:5, 6:0, iako je u finišu prvog dela igre spasavala tri set lopte.

Amerikanka će se u narednoj rundi sastati sa Elinom Svitolinom, koja je u dva taj brejka izbacila Nikol Gibs.

Prva igračica planete odigrala je znatno slabiji meč nego u prvoj rundi, ali je osvojila najvažnije poene.

Finalistkinja Vimbldona i US opena u dva navrata je imala brejk prednosti u prvom setu, a pri rezultatu 5:4 i tri set lopte. Međutim, Vilijams se vratila, a onda vezala još dva gema za vođstvo u setovima.

Tada je meč bio prelomljen – Amerikanka je seriju osvojenih gemova produžila na deset (u jednom trenutku dobila je 15 od 17 poena), za furiozan završetak.

Serena je meč završila sa 32 direktna poena i 14 neiznuđenih grešaka, dok je kod Zvonarjove taj odnos bio 11:24.

U istom ritmu nastavila je Amerikanka Venus Vilijams, koja je posle trofeja u Oklandu treće kolo Ozi opena obezbedila sigurnim trijumfom nad sunarodnicom Loren Dejvis (6:2, 6:3).

Potpuno neverovatan duel viđen je između Garbinje Muguruse i Danijele Hantuhove – odigrano je tri seta, a videli smo samo 20 gemova. Španjolka je povela sa 6:1, Slovakinja uzvratila istom mera, da bi Mugurusa odlučujući deo igre dobila sa nulom.

Timea Baščinski nastavila je sa sjajnim partijama ove sezone, posle Jelene Janković izbacila je i kvalifikantkinju Anu Tatišvili sa 6:7, 6:3, 6:2.

Serena Vilijams preživela je duel sa Verom Zvonarjovom i igraće sa Elinom Svitolinom koja je u dva taj brejka nadigrala Nikol Gibs. Varvara Lepčenko je sa 6:1, 7:6 izbacila domaću teniserku Ajlu Tomljanović, a Kamila Đorđi nije imala problema protiv Tereze Smitkove – 6:1, 6:4.

Prošlogodišnja finalistkinja Dominika Cibulkova na iznenađenje svih je razbila ove sezone odličnu Cvetanu Pironkovu, rezultatom 6:2, 6:0.

Radvanjska je pobedila Šveđanku rezultatom 6:0, 6:1 i tako skratila program na ‘Rod Lejver Areni’.

Poljakinja će se u narednoj rundi sastati sa pobednicom meča u kom se sastaju Varvara Lepčenko i Ajla Tomljanović.

Radvanjska je od samog starta krenula silovito i stavila do znanja 70. Teniserki planete da nema nameru da se dugo zadržava na terenu. U drugom gemu napravila je brejk iz treće prilike i onda samo nastavila niz za set sa nulom.

Iako je u drugom setu izgubila jedan gem, on je trajao dva minuta kraće nego prvo – 23:21. Posle rezultata 1:1 Johana čitava četiri gema nije osvojila nijedan poen, pa je Aga lagano privela meč kraju.

Koliko je poljska igračica dominirala pokazuje odnos direktnih poena koji iznosi 18:4 u korist Radvanjske. Agnješka je napravila samo osam neiznuđenih poena, naspram 22 njene rivalke.

Johana Larson izgubila je 20 od 29 poena na svoj servis, dok je u gemovima protivnice osvojila još samo sedam.

Australijan open (žene), IV dan:
Loren Dejvis – Venus Vilijams 2:6, 3:6
Johana Larson – Agnješka Radvanjska 0:6, 2:6
Garbinje Mugurusa – Danijela Hantuhova 6:1, 1:6, 6:0
Ana Tatišvili – Timea Baščinski 6:7, 6:3, 6:2
Kamila Đorđi – Tereza Smitkova 6:1, 6:4
Serena Vilijams – Vera Zvonarjova 7:5, 6:0
Denisa Aljertova – Alize Korne
Dominika Cibulkova – Cvetana Pironkova 6:2, 6:0
Nikol Gibs – Elina Svitolina 6:7, 6:7
Varvara Lepčenko – Ajla Tomljanović 6:1, 7:6

Komentari / 0

Ostavite komentar