Куп: Интер након много мука избацио Миху и Сампдорију!

Неразури у већем делу меча имали играча више после искључења Крстичића, Икарди промашио пенал, али је Манћинијева екипа успела да се докопа четвртфинала Купа Италије.

Фудбал 21.01.2015 | 23:20
Куп: Интер након много мука избацио Миху и Сампдорију!

Интер је у четвртфиналу Купа Италије, али после много, много муке успео је да сломи отпор жилаве Самдпорије. На крају су прорадила два велика јануарска појачања и донела победу. Мајсторска асистенција Подолског и гол Шаћирија отворили су Неразурима врата победе од 2:0 над храбрим гостима из Ђенове.

У одсуству суспендованог тренера Синише Михајловића, екипу Сампдорије је са клупе предводио Ненад Сакић којем је Миха слао интструкција се трибина. Иако је реч у утакмици у куп такмичењу, оба тима су практично изашла у најјачим саставима. Манћини је од првог минута на терен послао велика појачања Подолског и Шаћирија којем је то био први меч у стартној постави Неразура. Немања Видић је остао на клупи. Проблематични Стефано Окака Чука се нашао у стартној постави гостију, док појачање Муријел није био у протоколу за меч.

После дестеак минута испитивања снага, уследио је један од кључних детаља меча. Свенула је контра Интера, Мауро Икарди се убацио испред Крстичића, тражио контакт и добио га. Србин је срушио Аргентинца као последњи човек одбране и зарадио црвени картон. Било је јасно да сви Сампдоријини планови падају у воду, јер остало је још 80 минута меча са играчем мање.

После неколико прилика за Интер, уследила је она најбоља - пенал! Всолек је срушио Додоа и скривио најстрожију казну. Одговорност је преузео Икарди, али му је земљак Ромеро одбранио и показао да је један од најбољих голмана на свету што се тиче брањења удараца са беле тачке.

Интер је наставио да врши притисак, Сампдорија се јуначки бранила, али било је питање времена када ће Ромеро капитулирати. Десило се то у 71. минуту. Подолски се сјајно заградио леђима окренут голу и шмекерски петом избацио Шаћирија у стопостотну шансу, а Швајцарац је затресао мрежу у првом наступу на Меаци. Сјајна комбинација двојице бивших играча Бајерна...

Тада је било јасно да је Сампдорији потписана пресуда. Убрзо је Всолек добио други шути картон и црвени због фаула над Кузмановићем, а грешка Де Силвестрија у финишу је омогућила Икардију да се ипак упише у листу стрелаца...

Интер је у четвртфиналу где чека победника дуела Наполи - Удинезе.

У четвртфинале Купа Италије се пласирала и Фиорентина која је раније вечерас на домаћем терену савладала екипу Аталанте са 3:1. Меч у Фиренци решен је већ у првом полувремену, када су пала сва четири гола, па је тим Винћенца Монтеле у наставку само одбранио стечену предност. Јунак меча је био двоструки стрелац Марио Гомез, док је један гол додао Квадрадо из пенала. Стрелац утешног поготка за Аталанту је био ветеран Бјанки. Српски дефанзивац у домаћем тиму Ненад Томовић преседео је на клупи, а мрежу Аталанте чувао је Влада Аврамов. Виола ће се у четвртфиналу састати са Ромом.

Куп Италије, 1/8 финала

Уторак:
Рома - Емполи 2:1
/Итурбе 5, Де Роси 114 пенал - Верди 79/

Среда:
Фиорентина - Аталанта 3:1
/Гомез 6, 28, Квадрадо 12 пенал - Бјанки 40/

Интер - Сампдорија 2:0 (0:0)
/Шаћири 71, Икарди 88/

Четвртак:
21.00: Наполи - Удинезе.

Одиграно раније: Јувентус - Верона 6:1, Парма - Каљари 2:1, Торино - Лацио 1:3, Милан - Сасуоло 2:1.

Коментари / 0

Оставите коментар