Kup: Inter nakon mnogo muka izbacio Mihu i Sampdoriju!

Nerazuri u većem delu meča imali igrača više posle isključenja Krstičića, Ikardi promašio penal, ali je Manćinijeva ekipa uspela da se dokopa četvrtfinala Kupa Italije.

Fudbal 21.01.2015 | 23:20
Kup: Inter nakon mnogo muka izbacio Mihu i Sampdoriju!

Inter je u četvrtfinalu Kupa Italije, ali posle mnogo, mnogo muke uspeo je da slomi otpor žilave Samdporije. Na kraju su proradila dva velika januarska pojačanja i donela pobedu. Majstorska asistencija Podolskog i gol Šaćirija otvorili su Nerazurima vrata pobede od 2:0 nad hrabrim gostima iz Đenove.

U odsustvu suspendovanog trenera Siniše Mihajlovića, ekipu Sampdorije je sa klupe predvodio Nenad Sakić kojem je Miha slao intstrukcija se tribina. Iako je reč u utakmici u kup takmičenju, oba tima su praktično izašla u najjačim sastavima. Manćini je od prvog minuta na teren poslao velika pojačanja Podolskog i Šaćirija kojem je to bio prvi meč u startnoj postavi Nerazura. Nemanja Vidić je ostao na klupi. Problematični Stefano Okaka Čuka se našao u startnoj postavi gostiju, dok pojačanje Murijel nije bio u protokolu za meč.

Posle desteak minuta ispitivanja snaga, usledio je jedan od ključnih detalja meča. Svenula je kontra Intera, Mauro Ikardi se ubacio ispred Krstičića, tražio kontakt i dobio ga. Srbin je srušio Argentinca kao poslednji čovek odbrane i zaradio crveni karton. Bilo je jasno da svi Sampdorijini planovi padaju u vodu, jer ostalo je još 80 minuta meča sa igračem manje.

Posle nekoliko prilika za Inter, usledila je ona najbolja - penal! Vsolek je srušio Dodoa i skrivio najstrožiju kaznu. Odgovornost je preuzeo Ikardi, ali mu je zemljak Romero odbranio i pokazao da je jedan od najboljih golmana na svetu što se tiče branjenja udaraca sa bele tačke.

Inter je nastavio da vrši pritisak, Sampdorija se junački branila, ali bilo je pitanje vremena kada će Romero kapitulirati. Desilo se to u 71. minutu. Podolski se sjajno zagradio leđima okrenut golu i šmekerski petom izbacio Šaćirija u stopostotnu šansu, a Švajcarac je zatresao mrežu u prvom nastupu na Meaci. Sjajna kombinacija dvojice bivših igrača Bajerna...

Tada je bilo jasno da je Sampdoriji potpisana presuda. Ubrzo je Vsolek dobio drugi šuti karton i crveni zbog faula nad Kuzmanovićem, a greška De Silvestrija u finišu je omogućila Ikardiju da se ipak upiše u listu strelaca...

Inter je u četvrtfinalu gde čeka pobednika duela Napoli - Udineze.

U četvrtfinale Kupa Italije se plasirala i Fiorentina koja je ranije večeras na domaćem terenu savladala ekipu Atalante sa 3:1. Meč u Firenci rešen je već u prvom poluvremenu, kada su pala sva četiri gola, pa je tim Vinćenca Montele u nastavku samo odbranio stečenu prednost. Junak meča je bio dvostruki strelac Mario Gomez, dok je jedan gol dodao Kvadrado iz penala. Strelac utešnog pogotka za Atalantu je bio veteran Bjanki. Srpski defanzivac u domaćem timu Nenad Tomović presedeo je na klupi, a mrežu Atalante čuvao je Vlada Avramov. Viola će se u četvrtfinalu sastati sa Romom.

Kup Italije, 1/8 finala

Utorak:
Roma - Empoli 2:1
/Iturbe 5, De Rosi 114 penal - Verdi 79/

Sreda:
Fiorentina - Atalanta 3:1
/Gomez 6, 28, Kvadrado 12 penal - Bjanki 40/

Inter - Sampdorija 2:0 (0:0)
/Šaćiri 71, Ikardi 88/

Četvrtak:
21.00: Napoli - Udineze.

Odigrano ranije: Juventus - Verona 6:1, Parma - Kaljari 2:1, Torino - Lacio 1:3, Milan - Sasuolo 2:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar