СП: Још један болан пораз ''Змајева''!

Рукометна репрезентација Босне и Херцеговине је у четвртом колу групе Б Свјетског првенства у Катару доживјела трећи пораз. Изабранике Драгана Марковића савладао је Тунис резултатом 27:24.

Остали спортови 21.01.2015 | 19:00
СП: Још један болан пораз ''Змајева''!

Прибојавали смо се лошег отврања утамице и баш се то догодило. Теј, Гарби, Буганми су казнили нашу збуњеност и Тунис је већ водио 3:0, али је Малиновић у четвртом минуту из другог покушаја погодио и прекинуо негативну серију.

Потом слиједи и гол Овчине за 3:2, али Тунис је одржавао предност и добро користио седмерце, које је Буганми претварао у поготке. Иначе, Тунис је у првих пола сата извео чак пет седмераца наспрам нашег једног.

Тунис је у више наврата одлазио на плус три, али бисмо се сваки пут успјели вратити на гол заостатка. Коначно смо у 24. минуту, преко Вражалића изједначили, а убрзо и по први пут повели, када је Торомановић постигао свој други гол на мечу.

У посљедњем минуту Граховац брани, Малиновић се издиже и погађа за 14:14. Иако смо очекивали да то буде све у првом дијелу, Тунижанима је неколико секунди било довољно да постигну 15. гол и оду с минималном предношћу на одмор. Салах је био прецизан за 15:14.

Отварамо пуно боље други дио, Карачић одмах погађа за ново изједначење (15:15). Али, Тунижани уз нови седмерац враћају вођство. Теј је из контре постигао други гол, Тунис је стигао до два гола предности (17:15) након пет минута игре у наставку. Санаи је погодио за плус три (18:15), у тим тренуцима смо играли без искључених Врањеша и Бурића, те смо ионако били безидејни у нападу…

Хамад постиже гол за 19:15 и чини се да је ту сусрет преломљен. Нисмо имали снаге ни идеје, Тунижани су били незаустављиви за нашу одбрану. Нисмо се, ипак, упркос свему, предали.

Бурић и Малиновић погађају за нашу мини серију и опет смо били у игри за осмину финала. С играчем више, долазимо до трећег везаног гола. Малиновић је послужио Овчину, који се добро сналази у улози пивота. Није нам нимало добро дошао промашени седмерац Терзића код резултата 18:20 у 44. минуту.

Ушло се у неизвјесну завршницу. Задњих десетак минута играло се гол за гол. Након дуго времена смо у 52. минуту, након сјајне контре и гола Врањеша, коначно стигли тврде Тунижане (22:22).

У 52. минуту смо се успјешно одбранили, па преко Челице повели са 23:22, а онда нас је и срећа погледала - Тунижани нису искористили седмерац. Марковић је позвао тајм-аут и имали смо прилику отићи на плус два. Перић је распалио, повели смо 24:22 на шест минута до краја утакмице. У тим моментима остајемо с два играча мање, што Тунис користи. Салах је погодио са седам метара за 24:23... Било је јасно, велика драма нас очекује у задњим минутима. Након промашаја Карачића, Санаи погађа за изједначење (24:24).

Челица није успио погодити, а Санаи на другој страни постиже гол за нову предност Тунижана, који су знали да искористе бројчану предност на паркету. И онда смо нестали с паркета и то у најважнијим моментима сусрета, уз доста чудан судијски критеријум. Мало судије, више ми сами и још један болан пораз. Зашто?

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

цццц

21.01.2015 18:23

Аииии ста је то... Јос једна тузна вијест поред смрти Монтена :( стета... Други пут цемо бити бољи Ако Бог да

ОДГОВОРИТЕ
Name

јбг

21.01.2015 19:30

биће боље , сретан повратак . наши сте какви сте год .

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанко

21.01.2015 19:35

свака цаст момци то се зове лавовска борба

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

22.01.2015 06:00

Браво "змајеви"! Одиграли сте боље него што би то ја урадио. Ваш рад је узор за цијелу БиХ, жели бих видјети вас у врху државе умјесто ових наших... да не лајем ко пас.

ОДГОВОРИТЕ