SP: Još jedan bolan poraz ''Zmajeva''!

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u četvrtom kolu grupe B Svjetskog prvenstva u Kataru doživjela treći poraz. Izabranike Dragana Markovića savladao je Tunis rezultatom 27:24.

Ostali sportovi 21.01.2015 | 19:00
SP: Još jedan bolan poraz ''Zmajeva''!

Pribojavali smo se lošeg otvranja utamice i baš se to dogodilo. Tej, Garbi, Buganmi su kaznili našu zbunjenost i Tunis je već vodio 3:0, ali je Malinović u četvrtom minutu iz drugog pokušaja pogodio i prekinuo negativnu seriju.

Potom slijedi i gol Ovčine za 3:2, ali Tunis je održavao prednost i dobro koristio sedmerce, koje je Buganmi pretvarao u pogotke. Inače, Tunis je u prvih pola sata izveo čak pet sedmeraca naspram našeg jednog.

Tunis je u više navrata odlazio na plus tri, ali bismo se svaki put uspjeli vratiti na gol zaostatka. Konačno smo u 24. minutu, preko Vražalića izjednačili, a ubrzo i po prvi put poveli, kada je Toromanović postigao svoj drugi gol na meču.

U posljednjem minutu Grahovac brani, Malinović se izdiže i pogađa za 14:14. Iako smo očekivali da to bude sve u prvom dijelu, Tunižanima je nekoliko sekundi bilo dovoljno da postignu 15. gol i odu s minimalnom prednošću na odmor. Salah je bio precizan za 15:14.

Otvaramo puno bolje drugi dio, Karačić odmah pogađa za novo izjednačenje (15:15). Ali, Tunižani uz novi sedmerac vraćaju vođstvo. Tej je iz kontre postigao drugi gol, Tunis je stigao do dva gola prednosti (17:15) nakon pet minuta igre u nastavku. Sanai je pogodio za plus tri (18:15), u tim trenucima smo igrali bez isključenih Vranješa i Burića, te smo ionako bili bezidejni u napadu…

Hamad postiže gol za 19:15 i čini se da je tu susret prelomljen. Nismo imali snage ni ideje, Tunižani su bili nezaustavljivi za našu odbranu. Nismo se, ipak, uprkos svemu, predali.

Burić i Malinović pogađaju za našu mini seriju i opet smo bili u igri za osminu finala. S igračem više, dolazimo do trećeg vezanog gola. Malinović je poslužio Ovčinu, koji se dobro snalazi u ulozi pivota. Nije nam nimalo dobro došao promašeni sedmerac Terzića kod rezultata 18:20 u 44. minutu.

Ušlo se u neizvjesnu završnicu. Zadnjih desetak minuta igralo se gol za gol. Nakon dugo vremena smo u 52. minutu, nakon sjajne kontre i gola Vranješa, konačno stigli tvrde Tunižane (22:22).

U 52. minutu smo se uspješno odbranili, pa preko Čelice poveli sa 23:22, a onda nas je i sreća pogledala - Tunižani nisu iskoristili sedmerac. Marković je pozvao tajm-aut i imali smo priliku otići na plus dva. Perić je raspalio, poveli smo 24:22 na šest minuta do kraja utakmice. U tim momentima ostajemo s dva igrača manje, što Tunis koristi. Salah je pogodio sa sedam metara za 24:23... Bilo je jasno, velika drama nas očekuje u zadnjim minutima. Nakon promašaja Karačića, Sanai pogađa za izjednačenje (24:24).

Čelica nije uspio pogoditi, a Sanai na drugoj strani postiže gol za novu prednost Tunižana, koji su znali da iskoriste brojčanu prednost na parketu. I onda smo nestali s parketa i to u najvažnijim momentima susreta, uz dosta čudan sudijski kriterijum. Malo sudije, više mi sami i još jedan bolan poraz. Zašto?

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

cccc

21.01.2015 18:23

Aiiii sta je to... Jos jedna tuzna vijest pored smrti Montena :( steta... Drugi put cemo biti bolji Ako Bog da

ODGOVORITE
Name

jbg

21.01.2015 19:30

biće bolje , sretan povratak . naši ste kakvi ste god .

ODGOVORITE
Name

bosanko

21.01.2015 19:35

svaka cast momci to se zove lavovska borba

ODGOVORITE
Name

xy

22.01.2015 06:00

Bravo "zmajevi"! Odigrali ste bolje nego što bi to ja uradio. Vaš rad je uzor za cijelu BiH, želi bih vidjeti vas u vrhu države umjesto ovih naših... da ne lajem ko pas.

ODGOVORITE