Видео: Шимунић - нит' се каје, нити ће се извињавати!

Некадашњи хрватски репрезентативац Јосип Шимунић рекао је да ће доказати пред Уставним судом да није крив и да је неправедно био суспендован на 10 утакмица.

Фудбал 23.01.2015 | 11:40
Видео: Шимунић - нит' се каје, нити ће се извињавати!

Шимунић је суспендован јер је, пошто је Хрватска 19. децембра 2013. године победом од 2:0 над Исландом изборила пласман на Светско првенство, узео микрофон и неколико пута са терена узвикнуо "За дом!", на шта су му навијачи с трибина одговорили са "Спремни!".

"'За дом спремни' је стари хрватски поздрав и не видим у томе баш ништа спорно. И због тога се нисам, нити желим да се извиним, нити бих требало да се кајем. Немам коме ни због чега. Хрватска је слободна држава и ја сам то учинио из чистог задовољства, од срца. Трагично је да се то интерпретирало као усташлук, али, на суду ћу доказати да сам био у праву", рекао је Шимунић за Јутарњи лист.

Шимунић је рекао да је васпитаван да никога не мрзи, али да не заборавља одакле потиче. Он је казао да никада не треба заборавити прошлост али да се треба окренути будућности.

"Не смемо заборавити што је било јуче, али треба гледати према будућности. Не желим да се бавим политиком, иако је мој случај био исполитизиран до сржи. Замислите, пре 70 година, покуцају ти на врата, одведу те, нитко не сме ништа рећи и нестанеш. Ја сам рођен 1978. године, не знам пуно о томе, васпитаван сам да не мрзим, желим да будем толерантан према свима, али, не могу то да заборавим...", рекао је Шимунић.

Шимунић је каријеру завршио у дресу Динама. Са загребачким клубом освојио је три титуле првака Хрватске, по један Куп и Суперкуп.

У нешто мање од три и по године колико је провео у Динаму Шимунић је уписао 116 наступа и постигао осам погодака.

Он је Динамо стигао у лето 2011. године после више од деценије проведене у Немачкој где је играо за Хофенхајм, Хертху и Хамбург.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

србац

23.01.2015 11:03

Уопсте не схватам да овакву вијест стављате на профил.Ста је ту цудно,цовјек је из срца и дусе рекао јавно ста мисли.То исто мисли и осталих 98% Хрвата само се вецина јавно не зели експонирати.Само у Срба постоје разне организације попут /зена у црном/,фонд Натасе Кондиц и.т.д.Гдје о БиХ или Хрватској постоји иједна особа која јавно говори о страдањима других.Ево јавио се Кебо и ста би сви се дигну на цовјека да је издајица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цовјек

24.01.2015 01:45

Сто ви из бн-а придајете знацај устасама

ОДГОВОРИТЕ