Video: Šimunić - nit' se kaje, niti će se izvinjavati!

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Josip Šimunić rekao je da će dokazati pred Ustavnim sudom da nije kriv i da je nepravedno bio suspendovan na 10 utakmica.

Fudbal 23.01.2015 | 11:40
Video: Šimunić - nit' se kaje, niti će se izvinjavati!

Šimunić je suspendovan jer je, pošto je Hrvatska 19. decembra 2013. godine pobedom od 2:0 nad Islandom izborila plasman na Svetsko prvenstvo, uzeo mikrofon i nekoliko puta sa terena uzviknuo "Za dom!", na šta su mu navijači s tribina odgovorili sa "Spremni!".

"'Za dom spremni' je stari hrvatski pozdrav i ne vidim u tome baš ništa sporno. I zbog toga se nisam, niti želim da se izvinim, niti bih trebalo da se kajem. Nemam kome ni zbog čega. Hrvatska je slobodna država i ja sam to učinio iz čistog zadovoljstva, od srca. Tragično je da se to interpretiralo kao ustašluk, ali, na sudu ću dokazati da sam bio u pravu", rekao je Šimunić za Jutarnji list.

Šimunić je rekao da je vaspitavan da nikoga ne mrzi, ali da ne zaboravlja odakle potiče. On je kazao da nikada ne treba zaboraviti prošlost ali da se treba okrenuti budućnosti.

"Ne smemo zaboraviti što je bilo juče, ali treba gledati prema budućnosti. Ne želim da se bavim politikom, iako je moj slučaj bio ispolitiziran do srži. Zamislite, pre 70 godina, pokucaju ti na vrata, odvedu te, nitko ne sme ništa reći i nestaneš. Ja sam rođen 1978. godine, ne znam puno o tome, vaspitavan sam da ne mrzim, želim da budem tolerantan prema svima, ali, ne mogu to da zaboravim...", rekao je Šimunić.

Šimunić je karijeru završio u dresu Dinama. Sa zagrebačkim klubom osvojio je tri titule prvaka Hrvatske, po jedan Kup i Superkup.

U nešto manje od tri i po godine koliko je proveo u Dinamu Šimunić je upisao 116 nastupa i postigao osam pogodaka.

On je Dinamo stigao u leto 2011. godine posle više od decenije provedene u Nemačkoj gde je igrao za Hofenhajm, Herthu i Hamburg.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

srbac

23.01.2015 11:03

Uopste ne shvatam da ovakvu vijest stavljate na profil.Sta je tu cudno,covjek je iz srca i duse rekao javno sta misli.To isto misli i ostalih 98% Hrvata samo se vecina javno ne zeli eksponirati.Samo u Srba postoje razne organizacije poput /zena u crnom/,fond Natase Kondic i.t.d.Gdje o BiH ili Hrvatskoj postoji ijedna osoba koja javno govori o stradanjima drugih.Evo javio se Kebo i sta bi svi se dignu na covjeka da je izdajica.

ODGOVORITE
Name

covjek

24.01.2015 01:45

Sto vi iz bn-a pridajete znacaj ustasama

ODGOVORITE