СП: Аустрија иде даље, Словенци ''сломили'' Бразил!

Белорусија је дошла до победе у дербију зачеља са Чилеом, али им она неће много значити.

Остали спортови 21.01.2015 | 18:20
СП: Аустрија иде даље, Словенци ''сломили'' Бразил!

Аустријанци су демонстрирали да су одлична екипа прегазивши очајни Иран са 38:26 (18:13), па Персијанци и даље немају бод. Белоруси су напокон извојевали прву победу и то на дслабашним Чилеом резултатом 24:23 (14:11). Словенци су после огромне борбе славили над Бразилом са 35:32 (19:18) и тако осигурали пролаз у други круг најмање са трећег места у групи.

Аустрија није имала тежак задатак, пошто јој је на мегдан дошла једна од најслабијих екипа турнира. Још у првом полувремену је меч преломила на своју страну, на крају тог дела игре било је 18:13. До краја је само још повећала предност и лагано славила. Најбољи у средњеевропској екипи био је Раул Сантос са осам голова, док је шест постигао Роберт Вебер. У пораженој екипи опет је најбољи појединац био Сајад Естеки.

Белоруси су такође декласирали Чиле и тако одржали какву-такву наду за осмину финала. Они су цео меч држали контролу, и још лакше га привели крају од Аустријанаца. Најбољи играчи су били Сјархеј Рутенка и Барис Пукоуски са осам голова, док је за Чиле најбољи од најгорих био Родриго Салинас, мада се ни он није прославио, јер је из 14 покушаја само шест пута тресао мрежу.

У најзанимљивијем мечу дана, Словенци су после велике драме и борбе савладали Бразил. Све до пет минута пред крај, предност је константно прелазила из једних руку у друге, да би тек тада наши некадашњи суграђани сломили отпор Јужноамериканаца. По два гола Марка Безјака и Драгана Гајића донели су веома важну победу Словенцима, који ће због ње имати много лакшег противника у осмини финала, него што би имали да су поражени од директних конкурената за треће место у групи. Најбољи играч меча је био управо Гајић, док је у тиму Бразила опет Фелипе Рибеиро блистао са седам голова.

Као што смо већ поменули, Словенци се налазе на трећем месту групе А са три победе и поразом, Бразилци су четврти, Белоруси после ове победе пети са исто бодова као Бразил (али њих у последњем колу чека домаћин Катар, док Кариоке иду на мегдан Чилеу). У групи Б, Аустријанци су дошли до друге победе и петог бода (пошто имају један реми), док је Иран и теоретски остао без шанси за даљи пласман.

Резултати:

Чиле - Белорусија 23:34 (11:14)
/Салинас 7 - Рутенка и Пукоуски 8/

Иран - Аустрија 26:38 (13:18)
/Естеки 7 - Раул Сантос 8/

Словенија - Бразил 35:32 (19:18)
/Гајић 12 - Рибеиро 7/

Коментари / 0

Оставите коментар