SP: Austrija ide dalje, Slovenci ''slomili'' Brazil!

Belorusija je došla do pobede u derbiju začelja sa Čileom, ali im ona neće mnogo značiti.

Ostali sportovi 21.01.2015 | 18:20
SP: Austrija ide dalje, Slovenci ''slomili'' Brazil!

Austrijanci su demonstrirali da su odlična ekipa pregazivši očajni Iran sa 38:26 (18:13), pa Persijanci i dalje nemaju bod. Belorusi su napokon izvojevali prvu pobedu i to na dslabašnim Čileom rezultatom 24:23 (14:11). Slovenci su posle ogromne borbe slavili nad Brazilom sa 35:32 (19:18) i tako osigurali prolaz u drugi krug najmanje sa trećeg mesta u grupi.

Austrija nije imala težak zadatak, pošto joj je na megdan došla jedna od najslabijih ekipa turnira. Još u prvom poluvremenu je meč prelomila na svoju stranu, na kraju tog dela igre bilo je 18:13. Do kraja je samo još povećala prednost i lagano slavila. Najbolji u srednjeevropskoj ekipi bio je Raul Santos sa osam golova, dok je šest postigao Robert Veber. U poraženoj ekipi opet je najbolji pojedinac bio Sajad Esteki.

Belorusi su takođe deklasirali Čile i tako održali kakvu-takvu nadu za osminu finala. Oni su ceo meč držali kontrolu, i još lakše ga priveli kraju od Austrijanaca. Najbolji igrači su bili Sjarhej Rutenka i Baris Pukouski sa osam golova, dok je za Čile najbolji od najgorih bio Rodrigo Salinas, mada se ni on nije proslavio, jer je iz 14 pokušaja samo šest puta tresao mrežu.

U najzanimljivijem meču dana, Slovenci su posle velike drame i borbe savladali Brazil. Sve do pet minuta pred kraj, prednost je konstantno prelazila iz jednih ruku u druge, da bi tek tada naši nekadašnji sugrađani slomili otpor Južnoamerikanaca. Po dva gola Marka Bezjaka i Dragana Gajića doneli su veoma važnu pobedu Slovencima, koji će zbog nje imati mnogo lakšeg protivnika u osmini finala, nego što bi imali da su poraženi od direktnih konkurenata za treće mesto u grupi. Najbolji igrač meča je bio upravo Gajić, dok je u timu Brazila opet Felipe Ribeiro blistao sa sedam golova.

Kao što smo već pomenuli, Slovenci se nalaze na trećem mestu grupe A sa tri pobede i porazom, Brazilci su četvrti, Belorusi posle ove pobede peti sa isto bodova kao Brazil (ali njih u poslednjem kolu čeka domaćin Katar, dok Karioke idu na megdan Čileu). U grupi B, Austrijanci su došli do druge pobede i petog boda (pošto imaju jedan remi), dok je Iran i teoretski ostao bez šansi za dalji plasman.

Rezultati:

Čile - Belorusija 23:34 (11:14)
/Salinas 7 - Rutenka i Pukouski 8/

Iran - Austrija 26:38 (13:18)
/Esteki 7 - Raul Santos 8/

Slovenija - Brazil 35:32 (19:18)
/Gajić 12 - Ribeiro 7/

Komentari / 0

Ostavite komentar