Србац: Сарадња власти и вјерских заједница

Сарадња општинске власти у Српцу и вјерских заједница у овој општини у прошлој години била је на задовољавајућем нивоу, констатовано је на данашњем традиционалном годишњем пријему представника Српске православне цркве и Исламске вјерске заједнице код начелника општине Србац Драге Ћирића, којем је присуствовао и предсједник Скупштине општине Зоран Ђурић.

Република Српска 21.01.2015 | 16:55
Србац: Сарадња власти и вјерских заједница

Општина је из скромних буџетских средстава вјерским заједницама дозначавала планиране дотације за њихов рад, а према ријечима начелника Ћирића, локална заједница је пружала и другу помоћ у рјешавању имовинских односа и изградњи вјерских објеката широм општине..

Однос општинске власти према вјерским заједницама похвалио је свештеник Живојин Живковић и изразио наду да ће се таква сарадња и односи наставити и у наредном периоду.

На пријему се захвалио и предсједник Исламске вјерске заједнице из Кобаша Мустафа Мујчић и такође похвалио достигнути ниво међунационалне толеранције и сарадње у овој локалној заједници.

Начелник општине Драго Ћирић изразио је такође задовољство доприносом представника вјерских заједница приликом прошлогодишњих катастрофалних поплава, а нарочито у ангажовању на пружању помоћи најугроженијиом домаћинствима, без обзира на њихову националну и вјерску припадност.

До изражаја је дошла пуна солидарност и хуманост, чиме се можемо поносити – нагласио је Ћирић.

Начелник србачке општине Драго Ћирић са предсједником општинског парламента Зораном Ђукићем истовремено је организовао пријем и за новинаре.

Он је потврдио да је општинска власт имала веома коректну сарадњу са „седмом силом“.

Општина је учинила крупан корак на стварању услова за рад локалне радио-станице, али су и даље присутни проблеми редовног финансирања, што је карактеристично и за остала јавна предузећа и установе.

“Овом питању ћемо посветити пажњу, али је неопходно да се и сама предузећа и установе морају више ангажовати на стварању властитих прихода”, казао је Ћирић.

Директор Радио Српца Дејан Угрен је истакао да ће за ову установу прошла година остати запамћена по два основа, прво што су након четрдесетогодишњег постојања први пут створени потребни услови за рад, реконструкцијом објекта, и друго по сталним проблемима кашњења исплате плата.

Он је изразио наду да такво стање неће бити у години јубилеја.

Аутор: Саво Кесер

Коментари / 0

Оставите коментар