Видео: Смичека као да је Ноле учио џентлменству!

Амерички тенисер Тим Смичек није успео да изненади Рафаела Надала у другом колу Аустралијан Опена, али је меч обележио његов џентлменски потез.

Тенис 21.01.2015 | 22:40
Видео: Смичека као да је Ноле учио џентлменству!

Надал је до тријумфа над Американцем дошао са 6:2, 3:6, 6:7 (2:7), 6:3, 7:5, после четири сата и 11 минута игре и тако осигурао сусрет са Израелцем Дудијем Селом.

При вођству Надала са 6:5, неко од навијача је при сервису шпанског тенисера вриснуо, а пошто је прекорачио дозвољено време, судија му је одузео сервис. Ипак, Смичек је тражио од судије да врати Надалу први сервис, што је и учинио.

Надал је успео да освоји тај гем, који се испоставио као кључни, а после меча се захвалио Смичеку на потезу.

„Честитам Тиму и хвала му, не би много људи поступило као он“, рекао је Надал.

Амерички тенисер Тим Смичек рекао је да је веровао да може да победи Рафаела Надала, али да је на крају ипак срећан својом игром.

Смичек је био на корак од највећег успеха каријере, али је Надал успео да преокрене и слави са 6:2, 3:6, 6:7 (2:7), 6:3, 7:5, после четири сата и 11 минута игре.

„Мислио сам да га имам у шаци, због тога сам помало разочаран. У појединим тренуцима сам видео да није најбоље. Веровао сам да имам шансу и да могу да га победим, али је онда он убацио у другу брзину. То је и разлог зашто је један од најбољих годинама“, нагласио је Смичек, „Било је јасно да Рафа није играо најбоље. Али, то показује какав је он играч, какав је шампион, јер му није било добро и није играо како зна, али је нашао начин да победи. Због тога му скидам капу, јер зато је један од најбољих“.

Међутим, Смичек је истакао да је генерално задовољан својом игром против трећег тенисера света.

„Срећан сам како сам играо, имао сам добар план. Најважније је било да играм своју игру и мислим да сам урадио добар посао. Нисам био нервозан зато што сам знао да немам шта да изгубим. Задовољан сам као сам сервирао, што сам играо четири сата и осећам се добро. Због тога сам срећан“, нагласио је Смичек.

Коментари / 0

Оставите коментар