Video: Smičeka kao da je Nole učio džentlmenstvu!

Američki teniser Tim Smiček nije uspeo da iznenadi Rafaela Nadala u drugom kolu Australijan Opena, ali je meč obeležio njegov džentlmenski potez.

Tenis 21.01.2015 | 22:40
Video: Smičeka kao da je Nole učio džentlmenstvu!

Nadal je do trijumfa nad Amerikancem došao sa 6:2, 3:6, 6:7 (2:7), 6:3, 7:5, posle četiri sata i 11 minuta igre i tako osigurao susret sa Izraelcem Dudijem Selom.

Pri vođstvu Nadala sa 6:5, neko od navijača je pri servisu španskog tenisera vrisnuo, a pošto je prekoračio dozvoljeno vreme, sudija mu je oduzeo servis. Ipak, Smiček je tražio od sudije da vrati Nadalu prvi servis, što je i učinio.

Nadal je uspeo da osvoji taj gem, koji se ispostavio kao ključni, a posle meča se zahvalio Smičeku na potezu.

„Čestitam Timu i hvala mu, ne bi mnogo ljudi postupilo kao on“, rekao je Nadal.

Američki teniser Tim Smiček rekao je da je verovao da može da pobedi Rafaela Nadala, ali da je na kraju ipak srećan svojom igrom.

Smiček je bio na korak od najvećeg uspeha karijere, ali je Nadal uspeo da preokrene i slavi sa 6:2, 3:6, 6:7 (2:7), 6:3, 7:5, posle četiri sata i 11 minuta igre.

„Mislio sam da ga imam u šaci, zbog toga sam pomalo razočaran. U pojedinim trenucima sam video da nije najbolje. Verovao sam da imam šansu i da mogu da ga pobedim, ali je onda on ubacio u drugu brzinu. To je i razlog zašto je jedan od najboljih godinama“, naglasio je Smiček, „Bilo je jasno da Rafa nije igrao najbolje. Ali, to pokazuje kakav je on igrač, kakav je šampion, jer mu nije bilo dobro i nije igrao kako zna, ali je našao način da pobedi. Zbog toga mu skidam kapu, jer zato je jedan od najboljih“.

Međutim, Smiček je istakao da je generalno zadovoljan svojom igrom protiv trećeg tenisera sveta.

„Srećan sam kako sam igrao, imao sam dobar plan. Najvažnije je bilo da igram svoju igru i mislim da sam uradio dobar posao. Nisam bio nervozan zato što sam znao da nemam šta da izgubim. Zadovoljan sam kao sam servirao, što sam igrao četiri sata i osećam se dobro. Zbog toga sam srećan“, naglasio je Smiček.

Komentari / 0

Ostavite komentar