Трошење Радмановића и избацивање Радојичића

Било је изузетно занимљиво пратити реакције на објаву анализе Рајка Васића. Запањеност, горе телефони, а онда и друштвене мреже.

Република Српска 21.01.2015 | 12:25
Трошење Радмановића и избацивање Радојичића

Мањи број заинтересованих бавио се документом, огроман број бавио се Васићем.

Та већина пропустила је да од дрвета види шуму. Очекивано.

Интересантно је да је етикетирање Васића на друштвеним мрежама ишло са обје политичке стране: и владајуће и опозиционе. Једино су успјели омаловажити сами себе, јер су демонстрирали неразумијевање, плиткост и незнање.

Посебно су биле интересантне незваничне вијести о Васићевом поступку, што су долазиле из СНСД-а.

ДОДИКОВА СТРУЈА

Прво су рекли – јебо Васића; Онда су открили да је то Васић урадио у договору са Радмановићем. Па су опалили по обојици. Да су Васићу пропали послови, а да је Радмановић незасит. Потом су саопштили да је Додик откачио и Васића и Славка Митровића и Радмановића, али не и Игора Радојичића???! И тако укруг.

Искрено, прејефтина реакција. Етикетирање Васића из Додикових редова дошло је као последица великог страха због шока који је анализа изазвала; Страшне нервозе, неупућености у дешавања и огромне жеље да ефекти Васићевог текста што прије престану да таласају. А неће престати још мјесецима најмање.

РАДМАНОВИЦЕВА СТРУЈА

Додик је наложио Митровићу и Васићу да изађу са анализом. Циљ је извлачење Радојичића који се упецао!

И ово је прејефтина реакција. Овим спином демонстриран је страх да су Радмановић&цо мете, па је изгуран Радојичић као главни таргет “да се Власи не досјете”!

РАДОЈИЦИЦЕВА СТРУЈА

Без реакције. Потпуна тишина, након његовог твита којим је подржао Васићеву анализу, а самим тим и захтјеве.

Џаба сам копао, никог из Радојичићеве екипе ни на извору ни на видику.

ЗВАНИЦНЕ ИЗЈАВЕ:

Прво се огласила портпарол СНСД-а Душица Савић која је нешто прилично несувисло промрмљала о “личном ставу”, како би амортизовала удар. Било је то преслабо. Васићев текст је несретну, неспретну и неважну Душицу одувао.

Оглашавање Савићеве била је намјера врха странке да се Васић минимизира, али није прошло.

Зато су ангажовали Жељку Цвијановић, што је још гори избор од Савићеве. Цвијановићева у СНСД-у не значи ама баш ништа и њена прича о “личном ставу” је била потпуна катастрофа. Што и није нека новост.

Када је пропало гашење Васића бујицом бесмислица у игру је убачен стари кадар Радмановић. У емисији АТВ-а “Један на један”, Радмановић је показао да је он у политичком смислу ништа. Баш ништа, што је горе од нуле.

Толико је Шупаљ, да кроз њега може проћи дампер. Чак се и окренути.

Али из његовог гмизања могла се закључити бар једна чињеница: он не стоји уз Радојичића. И спреман га је жртвовати, како би сачувао бар мали дио утицаја. Тако што ће подржати Додика да Радојичића избаци из странке.

Није то рекао, али то је недвосмилен закључак његових отужних пренемагања (“Изгубили смо власт на нивоу БиХ, гдје је Радојичић био планиран”; “Био је у два мандата предсједник НСРС и сада је посланик. И то је то”.)! Ни ријечи о Радојичићевим способностима, потреби да тако искусан политичар заузме једну од водећих позиција и помогне превазилажењу кризе.

Радмановић је признао да одлука о давању мандата Цвијановићевој није била на органима странке. Бранио је ту чињеницу. Чиме је бранио Додикову супремацију и ауторитативни начин вођења СНСД-а. Радмановић је полтронисао Додику до мјере огавности.

Нема дилеме, Радмановић је прекрижио Радојичића одлучније од Додика.

Да не би било забуне: познато ми је да Радмановићева струја увелико протура по РС да ће “Радојичић сигурно бити избачен из СНСД-а” и правдају тај акт. И да ће Радмановић посредовати између Додика и Гаврановића да се помире. Те двије чињенице, сматрају, помоћи ће Радмановићу да се мумифицира у странци, а његови људи на некој од значајнијих финансијских позиција.

Додик се није оглашавао о Васићу. Након што је прошло 48 часова од Васићеве анализе, дао је неколико изјава о којечему, како би затрпао њене ефекте.

Сабира утиске. Зна да Васић говори истину, али ко још добровољно иде на вјешала, макар она била и политичка. Додик неће Васића избацити из СНСД-а, његову анализу ће игнорисати, али ће искористити неке њене ефекте.

Увидио је да је Радмановић у потпуном страху и да га чврсто држи у шаци, па ће га трошити још неко вријеме, прихватити помирење са Гаврановићем, а онда ће НР шутнути. Прије шутања похапсиће неке њему блиске особе, како би му још јаче зачепио уста и улио ватру страха у старе кости.

Додик је свјестан и да је сукоб са Радојичићем неизгладив.

Избациће га из странке, јер притисак Радојичићеве шутње постаје за Додика неиздржив. Учиниће то вјерујем врло брзо - до почетка љета најкасније.

Након тога доћи ће на наплату све фактуре које је Рајко Васић прецизно навео у свом виђењу Завршног рачуна СНСД-а.

СлободанВасковицБлог

 

Коментари / 35

Оставите коментар
Name

поп

21.01.2015 11:36

Једини цист цовјек,а висе им не ваља. Био је добар док је ститио интересе као предсједник скупстине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

21.01.2015 11:38

Игор је ОК,иди из те секте видис да је ту јад ,цемер и лоповлук...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

21.01.2015 11:39

Све це ово једног дана прекрити сњегови рузмарин и трава зелена... Купус це и даље расти и куваце се, Ко га има.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајста

21.01.2015 11:39

Мозес како хоцес,али не и докле хоцес мој Баја! Јос мало па је и он готов!

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

21.01.2015 11:45

Тешко ће Баја званично да се одрекне Игора.Свјестан је да мора задржати привидно"јединство" јер је само то остало од СНСД-а. Игора неки називају политичком кукавицом.Грешка!Тиха вода бријег рони!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА

21.01.2015 11:47

ДОК ЈЕ БИЛО БИЛО ЈЕ СВИМА. КАД ВИШЕ НЕМА ИМА САМО ДОДИКУ. СВИ СУ СЕ ОНИ НАКРАЛИ, МОГУ ДА ПРИЧАЈУ ШТА ХОЋЕ. А НАРОД КО НАРОД ОБИЧНА СТОКА. НЕ ВИДИ ШТА ИМ ЈЕ ЦРВЕНА БАНДА (КМЕРИ) НАПРАВИЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Понир

21.01.2015 11:47

Додик се рјешава свих који су показали да имају бар мали мозак. Свих који нису до грла у криминалу. И оних који не кане довијека гледати у земљу него су почели да износе критичке ставове након потпуног урушавања странке и губитка избориа. СНСД је 2012 изгубио 20 општина на локалним изборима а онда је изгубио одредјени број мандата на републичким изборима. То за Милорада није ништа. Странка је збиља његово приватно власништво и он с њом може да ради шта хоће. Болестан приступ који ће га политички потпуно сахранити. Та странка се цијепа. На поњаву и отирач. Или ће се Васић, Радојичић и остали ипак опет сјетити да су они Додикови пиуни и да због такодје својих ораха у џеповима морају остати под његовом контролом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

21.01.2015 11:49

Брате мили и тај Радојичић би се ј..ао али да му не уђе, важе и мјери гдје ће се ухљебити а став прилагођава по потреби... подсјећа ме на оне споменичаре из средине 1945. године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

21.01.2015 11:50

Могуц обрацун мафије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мамал

21.01.2015 11:52

Васић и Радојичић не могу ништа ако их остали чланови не подржавају то јест ако не иду за њима двојицом односно не кане напустити Додикове скуте. Потоњи им је осигурао радна мјеста а и политичку подршку за њихове евентуалне лоповлуке. Тешко је то разбити. У сваком случају Васић и Игор не би требали више водити рачуна о тој странци него треба да ураде све да ту секту потпуно развале. То је секта која би била срамота за све, и религиозне, и атеисте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко

21.01.2015 11:55

Вец пар година цитам коментаре типа јос мало па је Баја готов. А то јос мало јос мало и никако да додје а време пролази. Како стоје ствари Баја це да влада много дузе од тог предвидјања јос мало јос мало. У демократији и висестранацком систему се налази највеци сљам из једног народа. Партије функционису по систему како функционисе мафија. Додју на власт тако сто излевате народ обецањима, затим поставе своје људе на битна места у друственом систему и преузимају контролу. То је пирамидални систем владавине и ако неки цлан мафије не ради висе по инструкцијама са врха лако се замени са неким новим подобним цланом. Небитно да ли се он зове Радмановиц, Радојициц, Васиц итд. Ово је нека микро пирамида на цијем је врху Баја. А Бајина микро пирамида је део једне макро пирамиде која ради по истом систему. Тек када неко из макро пирамиде одлуци да Додик висе није подобан и да не слуса, заменице га са неким другим. Демократија је превара и сарена лаза за сироке народне масе. Не бира народ ниста, народом се путем медија и система манипулисе и на крају народ мисли да он бира. Најбоља метода контроле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Девијант22222

21.01.2015 11:56

Одлицна анализа.Свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Светолик Попадиц

21.01.2015 11:58

Годинама, деценијама, па и вијековима, највеци проблем код Срба је кратко памцење. Народна казе, није лопов само онај ко краде, вец и онај сто врецу дрзи. Имам осјецај да сутра кад би највеци конвертит у историји политике (Спириц) окренуо ледја црвеним, опет би у оцима многих постао постен и прихватљив. Највеци Срби постадосе они сто се на попису 1991. изјаснисе као Југословени, а период од 1992-1995 проведосе у плитким ципелама. СРБЕНДЕ НА ВЛАСТИ А И ТИ НАРОДЕ, гдје је споменик погинулим борцима у БЛ? Гдје су улице Споменка Гостица, Песе, Пантера, Срдјана Кнезевица, Александра Маслесе, Мице Влаховица, Славка Лисице, Ратка Младица, Енрика Јосифа???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

21.01.2015 12:02

Засто је Игор сада ОК,па јел није био ОК претходних година када је цутао као и сад?Ста је он добро урадио,брзо заборављамо?!Власт је изгледа дрога најјаца казу дај му власт да видис какав је цовјек,па какав је Игор цовјек?Има и она народна из мире сто дјавла вире...ко је миран,а ко дјаво?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељка

21.01.2015 12:05

Па кад је тако постен Игор одкуд са Додиком у колу.Све сто је стекао дао му је Миле.Све одлуке које су требале у Скупстину донио је Парламент. Кад је тако фин сто је све прогурао кроз Скупстину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јаро

21.01.2015 12:11

Што нам ниједну не прозбори о Дуњићу, о новом посланичком клубу од четири посланика у СО Градишка?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мими

21.01.2015 12:15

Како су слатки!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неће

21.01.2015 12:16

...то да може. Шешељ га подржава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маестрал

21.01.2015 12:31

Апсолутно нико ко се у врху врха СНСДа одржао задњих 8 године не може бити ОК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИЋЕ БОЉЕ

21.01.2015 12:46

ВРИЈЕМЕ ЈЕ ДА У ОВОЈ ЗЕМЉИ БУДЕ ФОРМИРАНА И ПАРТИЈА НОРМАЛНИХ ЉУДИ. У ЊОЈ ВИДИМ И ИГОРА РАДОЈИЧИЋА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

снсд

21.01.2015 12:51

Цитате ли ви уопсте медједи или не, зар невидите да радмановиц оце да избаци радојцица који је додикова десна рука а он је извисио додик никад јаци није био игор је будуци преседник па ви видите а летице та стара дртна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

делеко од политике

21.01.2015 12:52

Какво избацивање, тренутно нема избацивања из СНСД док се не покоље јос свиња, недостаје поапака ако се избаци неко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

инкогнито

21.01.2015 12:55

Ова двојица загрљених као да су водје најбогатије земље на свијету изгледају тако сретни и задовољни, а и могу док је будала и улизица сто их бирају, одох повратити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

21.01.2015 12:57

Политицка сцена у РС је потпуно потросена.Нема ни једног иоле интересантног новог политицара,модерних схватања,са зељом да несто заиста уради за народ и за своју улогу у историји ове земље.Стално иста прица о националној угрозености,о криминалу,о корупцији......а нико не казе ниста конструктивно и конкретно и нико и неце реци. Ова ситуација око написаног од стране Рајка Васица ,изазвала је реакције ,које одразавају сву примитивност насег нацина размисљања....Мозда би се требали упитати да ли је Васиц покусао да нам да сигнал,да нико не мозе бити изнад друства и да је досло вријеме да се покренемо или мозда нам даје политицку лекцију, да једна партија која је из градјанске пресла на националистицку реторику,треба да се профилира као таква,а не да лута.... или мозда хоце реци да му се све гади..? Досли смо у ситуацији да немамо опозицију...Једни су на власти у РС,а други це бити на нивоу БИХ.Једни це бити опозиција другима?Једни це блокирати друге ,а народ це то морати гледати 4 године!! Ако зелимо да изадјемо из гета,морамо направити интелектуалне помаке у политици.Покренути паметне људе да се укљуце и ститити их од примитиваца и силедзија.Морамо добити нове људе јер без тога цемо и даље остати најкорумпиранија,најсиромаснија...једном ријецју,најгора земља у Европи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

21.01.2015 13:16

Није ми јасно ко је могао вјеровати да ће Радмановић стати на Игорову страну. Он је толико покрао заједно са Додиком да није било шансе и да је хтио. Погледајте само његова одјела као и осталих улизица у СНСД-у. Човјек може купити мање ауто за њихову цјену. Продужење Радмановићевог "службеног" боравка у Бечу само да би његова супруга могла отићи на новогодшњи консерт бечке филхармоније... Не напуштају се то тако лако све привилегије сим новца. У емисији АТВ-а се могло видјети колико је љигав тип. Мислим да је Игору најбоље да поново оснује своју странку, повуче људе који му вјерују а има их доста. То би значило да СНСД губи већину и још много пожељених ствари за овај напћени народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

21.01.2015 13:22

Сваки дан цитам васковицеве коментаре али са овим се не бих слозио. Добро знају и Радмановиц и Радојициц и Спириц и многи други да све сто имају дугују Додику. Да га нема они би данас по хотел Босни тразили од кога да се огребу за руцак. НИКАД Радмановиц неце окренути ледја Додику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коле

21.01.2015 13:24

Додик се окренуо бивсим цлановим СДС-а.као сто је Пантелија Цургуз.Њега је ставио за свог савјетника за безбједност,а запоставља своје истинске цланове.Таквом политиком нарусава односе у цланству СНСД-еа.Многи људи због оваквих и слицних потеза напустају странку.Да не прицам да је социјалистима који имају цетири посланика ,дао цетири министарска мјеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

21.01.2015 13:37

Да додам...за све Милине планове послузице РТРС да их прогура код неписменог бирацког тијела...кад они писке по нама РТРС казе пада киса и то пуна минерала и магнезијума....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

21.01.2015 13:42

Казе уцитељица дијеци реците једну зивотињу сто лети.Јави се један дјецак и казе слон.Казе уцитељица слон не лети.....Али уцитељице Додик синоц на дневнику казе да слон лети...додбро,добро али само мало се одвоји од земље...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

21.01.2015 15:58

Не знам по мени овај Радмановиц је имао коректан наступ у оној емисији.Није никога вредјао нити подаставао.Да сви наступају као он лаксе би се досло до неког напретка.Само треба упоредит наступе осталих насих политицара и његв наступ и приступ политици у оној емисији на АТВ и сваком паметном цовјеку све це бити јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

доста Баја

21.01.2015 19:04

врана врани оцију не вади!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

непотребан

21.01.2015 23:19

Сва три потрошена ....долазе млади!

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

22.01.2015 06:48

Тезак текст за анализу,тако да мислим да ови коментари слузе само да буду ту,али сто би Маца рекао "нидје везе".

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕЉО

22.01.2015 11:41

КО ПОТРОШИ ПАВИЋА ИЛИ ЂОКИЋА ХВАЛА МУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поплава

22.01.2015 14:24

Ма ваљда сви видимо да су сви потрошени и сигуран сам исти принцип који се почиње реализовати у СНСД-у це уследити и у свим другим странкама. Једино неће у ПДП јер ту странку је Иванић пет пута вадио из мртвих а тек сад је у позицији да командује. Мада, бих и он требао странку препустити неком другом. Нису ми симпатични али тако је. Тражите нове људе и предлажите нову комбинаторику. Нема друге!

ОДГОВОРИТЕ