Trošenje Radmanovića i izbacivanje Radojičića

Bilo je izuzetno zanimljivo pratiti reakcije na objavu analize Rajka Vasića. Zapanjenost, gore telefoni, a onda i društvene mreže.

Republika Srpska 21.01.2015 | 12:25
Trošenje Radmanovića i izbacivanje Radojičića

Manji broj zainteresovanih bavio se dokumentom, ogroman broj bavio se Vasićem.

Ta većina propustila je da od drveta vidi šumu. Očekivano.

Interesantno je da je etiketiranje Vasića na društvenim mrežama išlo sa obje političke strane: i vladajuće i opozicione. Jedino su uspjeli omalovažiti sami sebe, jer su demonstrirali nerazumijevanje, plitkost i neznanje.

Posebno su bile interesantne nezvanične vijesti o Vasićevom postupku, što su dolazile iz SNSD-a.

DODIKOVA STRUJA

Prvo su rekli – jebo Vasića; Onda su otkrili da je to Vasić uradio u dogovoru sa Radmanovićem. Pa su opalili po obojici. Da su Vasiću propali poslovi, a da je Radmanović nezasit. Potom su saopštili da je Dodik otkačio i Vasića i Slavka Mitrovića i Radmanovića, ali ne i Igora Radojičića???! I tako ukrug.

Iskreno, prejeftina reakcija. Etiketiranje Vasića iz Dodikovih redova došlo je kao posledica velikog straha zbog šoka koji je analiza izazvala; Strašne nervoze, neupućenosti u dešavanja i ogromne želje da efekti Vasićevog teksta što prije prestanu da talasaju. A neće prestati još mjesecima najmanje.

RADMANOVICEVA STRUJA

Dodik je naložio Mitroviću i Vasiću da izađu sa analizom. Cilj je izvlačenje Radojičića koji se upecao!

I ovo je prejeftina reakcija. Ovim spinom demonstriran je strah da su Radmanović&co mete, pa je izguran Radojičić kao glavni target “da se Vlasi ne dosjete”!

RADOJICICEVA STRUJA

Bez reakcije. Potpuna tišina, nakon njegovog tvita kojim je podržao Vasićevu analizu, a samim tim i zahtjeve.

Džaba sam kopao, nikog iz Radojičićeve ekipe ni na izvoru ni na vidiku.

ZVANICNE IZJAVE:

Prvo se oglasila portparol SNSD-a Dušica Savić koja je nešto prilično nesuvislo promrmljala o “ličnom stavu”, kako bi amortizovala udar. Bilo je to preslabo. Vasićev tekst je nesretnu, nespretnu i nevažnu Dušicu oduvao.

Oglašavanje Savićeve bila je namjera vrha stranke da se Vasić minimizira, ali nije prošlo.

Zato su angažovali Željku Cvijanović, što je još gori izbor od Savićeve. Cvijanovićeva u SNSD-u ne znači ama baš ništa i njena priča o “ličnom stavu” je bila potpuna katastrofa. Što i nije neka novost.

Kada je propalo gašenje Vasića bujicom besmislica u igru je ubačen stari kadar Radmanović. U emisiji ATV-a “Jedan na jedan”, Radmanović je pokazao da je on u političkom smislu ništa. Baš ništa, što je gore od nule.

Toliko je Šupalj, da kroz njega može proći damper. Čak se i okrenuti.

Ali iz njegovog gmizanja mogla se zaključiti bar jedna činjenica: on ne stoji uz Radojičića. I spreman ga je žrtvovati, kako bi sačuvao bar mali dio uticaja. Tako što će podržati Dodika da Radojičića izbaci iz stranke.

Nije to rekao, ali to je nedvosmilen zaključak njegovih otužnih prenemaganja (“Izgubili smo vlast na nivou BiH, gdje je Radojičić bio planiran”; “Bio je u dva mandata predsjednik NSRS i sada je poslanik. I to je to”.)! Ni riječi o Radojičićevim sposobnostima, potrebi da tako iskusan političar zauzme jednu od vodećih pozicija i pomogne prevazilaženju krize.

Radmanović je priznao da odluka o davanju mandata Cvijanovićevoj nije bila na organima stranke. Branio je tu činjenicu. Čime je branio Dodikovu supremaciju i autoritativni način vođenja SNSD-a. Radmanović je poltronisao Dodiku do mjere ogavnosti.

Nema dileme, Radmanović je prekrižio Radojičića odlučnije od Dodika.

Da ne bi bilo zabune: poznato mi je da Radmanovićeva struja uveliko protura po RS da će “Radojičić sigurno biti izbačen iz SNSD-a” i pravdaju taj akt. I da će Radmanović posredovati između Dodika i Gavranovića da se pomire. Te dvije činjenice, smatraju, pomoći će Radmanoviću da se mumificira u stranci, a njegovi ljudi na nekoj od značajnijih finansijskih pozicija.

Dodik se nije oglašavao o Vasiću. Nakon što je prošlo 48 časova od Vasićeve analize, dao je nekoliko izjava o koječemu, kako bi zatrpao njene efekte.

Sabira utiske. Zna da Vasić govori istinu, ali ko još dobrovoljno ide na vješala, makar ona bila i politička. Dodik neće Vasića izbaciti iz SNSD-a, njegovu analizu će ignorisati, ali će iskoristiti neke njene efekte.

Uvidio je da je Radmanović u potpunom strahu i da ga čvrsto drži u šaci, pa će ga trošiti još neko vrijeme, prihvatiti pomirenje sa Gavranovićem, a onda će NR šutnuti. Prije šutanja pohapsiće neke njemu bliske osobe, kako bi mu još jače začepio usta i ulio vatru straha u stare kosti.

Dodik je svjestan i da je sukob sa Radojičićem neizgladiv.

Izbaciće ga iz stranke, jer pritisak Radojičićeve šutnje postaje za Dodika neizdrživ. Učiniće to vjerujem vrlo brzo - do početka ljeta najkasnije.

Nakon toga doći će na naplatu sve fakture koje je Rajko Vasić precizno naveo u svom viđenju Završnog računa SNSD-a.

SlobodanVaskovicBlog

 

Komentari / 35

Ostavite komentar
Name

pop

21.01.2015 11:36

Jedini cist covjek,a vise im ne valja. Bio je dobar dok je stitio interese kao predsjednik skupstine.

ODGOVORITE
Name

sirogojno

21.01.2015 11:38

Igor je OK,idi iz te sekte vidis da je tu jad ,cemer i lopovluk...

ODGOVORITE
Name

Logika...

21.01.2015 11:39

Sve ce ovo jednog dana prekriti snjegovi ruzmarin i trava zelena... Kupus ce i dalje rasti i kuvace se, Ko ga ima.

ODGOVORITE
Name

Majsta

21.01.2015 11:39

Mozes kako hoces,ali ne i dokle hoces moj Baja! Jos malo pa je i on gotov!

ODGOVORITE
Name

hercegovac

21.01.2015 11:45

Teško će Baja zvanično da se odrekne Igora.Svjestan je da mora zadržati prividno"jedinstvo" jer je samo to ostalo od SNSD-a. Igora neki nazivaju političkom kukavicom.Greška!Tiha voda brijeg roni!

ODGOVORITE
Name

ŽIKA

21.01.2015 11:47

DOK JE BILO BILO JE SVIMA. KAD VIŠE NEMA IMA SAMO DODIKU. SVI SU SE ONI NAKRALI, MOGU DA PRIČAJU ŠTA HOĆE. A NAROD KO NAROD OBIČNA STOKA. NE VIDI ŠTA IM JE CRVENA BANDA (KMERI) NAPRAVILA.

ODGOVORITE
Name

Ponir

21.01.2015 11:47

Dodik se rješava svih koji su pokazali da imaju bar mali mozak. Svih koji nisu do grla u kriminalu. I onih koji ne kane dovijeka gledati u zemlju nego su počeli da iznose kritičke stavove nakon potpunog urušavanja stranke i gubitka izboria. SNSD je 2012 izgubio 20 opština na lokalnim izborima a onda je izgubio odredjeni broj mandata na republičkim izborima. To za Milorada nije ništa. Stranka je zbilja njegovo privatno vlasništvo i on s njom može da radi šta hoće. Bolestan pristup koji će ga politički potpuno sahraniti. Ta stranka se cijepa. Na ponjavu i otirač. Ili će se Vasić, Radojičić i ostali ipak opet sjetiti da su oni Dodikovi piuni i da zbog takodje svojih oraha u džepovima moraju ostati pod njegovom kontrolom.

ODGOVORITE
Name

Mirko

21.01.2015 11:49

Brate mili i taj Radojičić bi se j..ao ali da mu ne uđe, važe i mjeri gdje će se uhljebiti a stav prilagođava po potrebi... podsjeća me na one spomeničare iz sredine 1945. godine.

ODGOVORITE
Name

borac

21.01.2015 11:50

Moguc obracun mafije.

ODGOVORITE
Name

Mamal

21.01.2015 11:52

Vasić i Radojičić ne mogu ništa ako ih ostali članovi ne podržavaju to jest ako ne idu za njima dvojicom odnosno ne kane napustiti Dodikove skute. Potonji im je osigurao radna mjesta a i političku podršku za njihove eventualne lopovluke. Teško je to razbiti. U svakom slučaju Vasić i Igor ne bi trebali više voditi računa o toj stranci nego treba da urade sve da tu sektu potpuno razvale. To je sekta koja bi bila sramota za sve, i religiozne, i ateiste.

ODGOVORITE
Name

Zeljko

21.01.2015 11:55

Vec par godina citam komentare tipa jos malo pa je Baja gotov. A to jos malo jos malo i nikako da dodje a vreme prolazi. Kako stoje stvari Baja ce da vlada mnogo duze od tog predvidjanja jos malo jos malo. U demokratiji i visestranackom sistemu se nalazi najveci sljam iz jednog naroda. Partije funkcionisu po sistemu kako funkcionise mafija. Dodju na vlast tako sto izlevate narod obecanjima, zatim postave svoje ljude na bitna mesta u drustvenom sistemu i preuzimaju kontrolu. To je piramidalni sistem vladavine i ako neki clan mafije ne radi vise po instrukcijama sa vrha lako se zameni sa nekim novim podobnim clanom. Nebitno da li se on zove Radmanovic, Radojicic, Vasic itd. Ovo je neka mikro piramida na cijem je vrhu Baja. A Bajina mikro piramida je deo jedne makro piramide koja radi po istom sistemu. Tek kada neko iz makro piramide odluci da Dodik vise nije podoban i da ne slusa, zamenice ga sa nekim drugim. Demokratija je prevara i sarena laza za siroke narodne mase. Ne bira narod nista, narodom se putem medija i sistema manipulise i na kraju narod misli da on bira. Najbolja metoda kontrole.

ODGOVORITE
Name

Devijant22222

21.01.2015 11:56

Odlicna analiza.Svaka cast.

ODGOVORITE
Name

Svetolik Popadic

21.01.2015 11:58

Godinama, decenijama, pa i vijekovima, najveci problem kod Srba je kratko pamcenje. Narodna kaze, nije lopov samo onaj ko krade, vec i onaj sto vrecu drzi. Imam osjecaj da sutra kad bi najveci konvertit u istoriji politike (Spiric) okrenuo ledja crvenim, opet bi u ocima mnogih postao posten i prihvatljiv. Najveci Srbi postadose oni sto se na popisu 1991. izjasnise kao Jugosloveni, a period od 1992-1995 provedose u plitkim cipelama. SRBENDE NA VLASTI A I TI NARODE, gdje je spomenik poginulim borcima u BL? Gdje su ulice Spomenka Gostica, Pese, Pantera, Srdjana Knezevica, Aleksandra Maslese, Mice Vlahovica, Slavka Lisice, Ratka Mladica, Enrika Josifa???

ODGOVORITE
Name

Ljiljana

21.01.2015 12:02

Zasto je Igor sada OK,pa jel nije bio OK prethodnih godina kada je cutao kao i sad?Sta je on dobro uradio,brzo zaboravljamo?!Vlast je izgleda droga najjaca kazu daj mu vlast da vidis kakav je covjek,pa kakav je Igor covjek?Ima i ona narodna iz mire sto djavla vire...ko je miran,a ko djavo?

ODGOVORITE
Name

Zeljka

21.01.2015 12:05

Pa kad je tako posten Igor odkud sa Dodikom u kolu.Sve sto je stekao dao mu je Mile.Sve odluke koje su trebale u Skupstinu donio je Parlament. Kad je tako fin sto je sve progurao kroz Skupstinu.

ODGOVORITE
Name

jaro

21.01.2015 12:11

Što nam nijednu ne prozbori o Dunjiću, o novom poslaničkom klubu od četiri poslanika u SO Gradiška?

ODGOVORITE
Name

Mimi

21.01.2015 12:15

Kako su slatki!

ODGOVORITE
Name

Neće

21.01.2015 12:16

...to da može. Šešelj ga podržava.

ODGOVORITE
Name

Maestral

21.01.2015 12:31

Apsolutno niko ko se u vrhu vrha SNSDa održao zadnjih 8 godine ne može biti OK.

ODGOVORITE
Name

BIĆE BOLJE

21.01.2015 12:46

VRIJEME JE DA U OVOJ ZEMLJI BUDE FORMIRANA I PARTIJA NORMALNIH LJUDI. U NJOJ VIDIM I IGORA RADOJIČIĆA.

ODGOVORITE
Name

snsd

21.01.2015 12:51

Citate li vi uopste medjedi ili ne, zar nevidite da radmanovic oce da izbaci radojcica koji je dodikova desna ruka a on je izvisio dodik nikad jaci nije bio igor je buduci presednik pa vi vidite a letice ta stara drtna.

ODGOVORITE
Name

deleko od politike

21.01.2015 12:52

Kakvo izbacivanje, trenutno nema izbacivanja iz SNSD dok se ne pokolje jos svinja, nedostaje poapaka ako se izbaci neko.

ODGOVORITE
Name

inkognito

21.01.2015 12:55

Ova dvojica zagrljenih kao da su vodje najbogatije zemlje na svijetu izgledaju tako sretni i zadovoljni, a i mogu dok je budala i ulizica sto ih biraju, odoh povratiti

ODGOVORITE
Name

Marko

21.01.2015 12:57

Politicka scena u RS je potpuno potrosena.Nema ni jednog iole interesantnog novog politicara,modernih shvatanja,sa zeljom da nesto zaista uradi za narod i za svoju ulogu u istoriji ove zemlje.Stalno ista prica o nacionalnoj ugrozenosti,o kriminalu,o korupciji......a niko ne kaze nista konstruktivno i konkretno i niko i nece reci. Ova situacija oko napisanog od strane Rajka Vasica ,izazvala je reakcije ,koje odrazavaju svu primitivnost naseg nacina razmisljanja....Mozda bi se trebali upitati da li je Vasic pokusao da nam da signal,da niko ne moze biti iznad drustva i da je doslo vrijeme da se pokrenemo ili mozda nam daje politicku lekciju, da jedna partija koja je iz gradjanske presla na nacionalisticku retoriku,treba da se profilira kao takva,a ne da luta.... ili mozda hoce reci da mu se sve gadi..? Dosli smo u situaciji da nemamo opoziciju...Jedni su na vlasti u RS,a drugi ce biti na nivou BIH.Jedni ce biti opozicija drugima?Jedni ce blokirati druge ,a narod ce to morati gledati 4 godine!! Ako zelimo da izadjemo iz geta,moramo napraviti intelektualne pomake u politici.Pokrenuti pametne ljude da se ukljuce i stititi ih od primitivaca i siledzija.Moramo dobiti nove ljude jer bez toga cemo i dalje ostati najkorumpiranija,najsiromasnija...jednom rijecju,najgora zemlja u Evropi.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

21.01.2015 13:16

Nije mi jasno ko je mogao vjerovati da će Radmanović stati na Igorovu stranu. On je toliko pokrao zajedno sa Dodikom da nije bilo šanse i da je htio. Pogledajte samo njegova odjela kao i ostalih ulizica u SNSD-u. Čovjek može kupiti manje auto za njihovu cjenu. Produženje Radmanovićevog "službenog" boravka u Beču samo da bi njegova supruga mogla otići na novogodšnji konsert bečke filharmonije... Ne napuštaju se to tako lako sve privilegije sim novca. U emisiji ATV-a se moglo vidjeti koliko je ljigav tip. Mislim da je Igoru najbolje da ponovo osnuje svoju stranku, povuče ljude koji mu vjeruju a ima ih dosta. To bi značilo da SNSD gubi većinu i još mnogo poželjenih stvari za ovaj napćeni narod.

ODGOVORITE
Name

Mikailo

21.01.2015 13:22

Svaki dan citam vaskoviceve komentare ali sa ovim se ne bih slozio. Dobro znaju i Radmanovic i Radojicic i Spiric i mnogi drugi da sve sto imaju duguju Dodiku. Da ga nema oni bi danas po hotel Bosni trazili od koga da se ogrebu za rucak. NIKAD Radmanovic nece okrenuti ledja Dodiku.

ODGOVORITE
Name

kole

21.01.2015 13:24

Dodik se okrenuo bivsim clanovim SDS-a.kao sto je Pantelija Curguz.Njega je stavio za svog savjetnika za bezbjednost,a zapostavlja svoje istinske clanove.Takvom politikom narusava odnose u clanstvu SNSD-ea.Mnogi ljudi zbog ovakvih i slicnih poteza napustaju stranku.Da ne pricam da je socijalistima koji imaju cetiri poslanika ,dao cetiri ministarska mjesta.

ODGOVORITE
Name

mi sami

21.01.2015 13:37

Da dodam...za sve Miline planove posluzice RTRS da ih progura kod nepismenog birackog tijela...kad oni piske po nama RTRS kaze pada kisa i to puna minerala i magnezijuma....

ODGOVORITE
Name

Gradiska RS

21.01.2015 13:42

Kaze uciteljica dijeci recite jednu zivotinju sto leti.Javi se jedan djecak i kaze slon.Kaze uciteljica slon ne leti.....Ali uciteljice Dodik sinoc na dnevniku kaze da slon leti...dodbro,dobro ali samo malo se odvoji od zemlje...

ODGOVORITE
Name

Zoran

21.01.2015 15:58

Ne znam po meni ovaj Radmanovic je imao korektan nastup u onoj emisiji.Nije nikoga vredjao niti podastavao.Da svi nastupaju kao on lakse bi se doslo do nekog napretka.Samo treba uporedit nastupe ostalih nasih politicara i njegv nastup i pristup politici u onoj emisiji na ATV i svakom pametnom covjeku sve ce biti jasno.

ODGOVORITE
Name

dosta Baja

21.01.2015 19:04

vrana vrani ociju ne vadi!!!!

ODGOVORITE
Name

nepotreban

21.01.2015 23:19

Sva tri potrošena ....dolaze mladi!

ODGOVORITE
Name

marko

22.01.2015 06:48

Tezak tekst za analizu,tako da mislim da ovi komentari sluze samo da budu tu,ali sto bi Maca rekao "nidje veze".

ODGOVORITE
Name

ZELJO

22.01.2015 11:41

KO POTROŠI PAVIĆA ILI ĐOKIĆA HVALA MU.

ODGOVORITE
Name

poplava

22.01.2015 14:24

Ma valjda svi vidimo da su svi potrošeni i siguran sam isti princip koji se počinje realizovati u SNSD-u ce uslediti i u svim drugim strankama. Jedino neće u PDP jer tu stranku je Ivanić pet puta vadio iz mrtvih a tek sad je u poziciji da komanduje. Mada, bih i on trebao stranku prepustiti nekom drugom. Nisu mi simpatični ali tako je. Tražite nove ljude i predlažite novu kombinatoriku. Nema druge!

ODGOVORITE