СП: Тријумф над Тунижанима за други круг

Након побједе и два пораза у три уводна меча Свјетског првенства, рукометна репрезентација Босне и Херцеговине данас игра меч одлуке против селекције Туниса за пласман у осмину финала.

Остали спортови 21.01.2015 | 13:20
СП: Тријумф над Тунижанима за други круг

Уводни тријумф и два пораза, довели су нас у ситуацију да данас играмо меч за о(п)станак против тима који је у сусрету са Аустријом показао карактер и који у данашњу утакмицу улази осокољен бодом из меча са Аустријанцима који је окончан резултатом 25:25.

треба се надати најбољем, јер ни Аустрија, ни Македонија нису надиграле и разбиле наш тим колико смо то ми учинили сами многобројним грешкама. Можда Тунижани, које предводи некадашњи селектор БиХ Сеад Хасанефендић, у некој резултатски позитивнијој атмосфери дочекују данашњи сусрет, али након прес-конференције послије утакмице са Аустријом, видјело се да и међу Тунижанима много тога не штима, а притисак новинара на селектора само је један од аргумената за ову тврдњу.

Без обзира колико год борбено данас играли, иначе доста пргави Тунижани, који играју жестоку одбрану, а уколико изабраници Драгана Марковића број техничких грешака сведу на неки разуман број, те одбрана на челу са Бурићем одигра добру одбрану, сигурно је да најбоља бх. рукометна селекција може до позитивног резултата.

Много је калкулација у игри, али она најсигурнија опција је да са побједом против Туниса, Босна и Херцеговина сигурно пролази у други круг. Деси ли се којим случајем реми, онда ћемо у посљедњем колу против Хрватске требати остварити још један позитиван резултат. Уколико би на крају и ми и Тунижани имали идентичан број бодова о учеснику осмине финала Свјетског првенства одлучивала би гол разлика. Ипак, људски се надамо да ће нас Марковићеви изабраници након данашњег меча поштедјети бављења математиком.

Први пут смо ту, неискусни смо, гријешимо, али борбености није мањкало, нити смо се предали у било којем дијелу претходна три меча. Лијепо би било ове позитивне ствари из претходна три меча крунисати побједом и пласманом у други круг, јер пољуљани су и Тунижани.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Далибор

21.01.2015 12:28

Ајмо Босно до побједе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

нермин

21.01.2015 13:33

Босна нас неце изневјерити!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

21.01.2015 16:37

А Херцеговина????

ОДГОВОРИТЕ