SP: Trijumf nad Tunižanima za drugi krug

Nakon pobjede i dva poraza u tri uvodna meča Svjetskog prvenstva, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra meč odluke protiv selekcije Tunisa za plasman u osminu finala.

Ostali sportovi 21.01.2015 | 13:20
SP: Trijumf nad Tunižanima za drugi krug

Uvodni trijumf i dva poraza, doveli su nas u situaciju da danas igramo meč za o(p)stanak protiv tima koji je u susretu sa Austrijom pokazao karakter i koji u današnju utakmicu ulazi osokoljen bodom iz meča sa Austrijancima koji je okončan rezultatom 25:25.

treba se nadati najboljem, jer ni Austrija, ni Makedonija nisu nadigrale i razbile naš tim koliko smo to mi učinili sami mnogobrojnim greškama. Možda Tunižani, koje predvodi nekadašnji selektor BiH Sead Hasanefendić, u nekoj rezultatski pozitivnijoj atmosferi dočekuju današnji susret, ali nakon pres-konferencije poslije utakmice sa Austrijom, vidjelo se da i među Tunižanima mnogo toga ne štima, a pritisak novinara na selektora samo je jedan od argumenata za ovu tvrdnju.

Bez obzira koliko god borbeno danas igrali, inače dosta prgavi Tunižani, koji igraju žestoku odbranu, a ukoliko izabranici Dragana Markovića broj tehničkih grešaka svedu na neki razuman broj, te odbrana na čelu sa Burićem odigra dobru odbranu, sigurno je da najbolja bh. rukometna selekcija može do pozitivnog rezultata.

Mnogo je kalkulacija u igri, ali ona najsigurnija opcija je da sa pobjedom protiv Tunisa, Bosna i Hercegovina sigurno prolazi u drugi krug. Desi li se kojim slučajem remi, onda ćemo u posljednjem kolu protiv Hrvatske trebati ostvariti još jedan pozitivan rezultat. Ukoliko bi na kraju i mi i Tunižani imali identičan broj bodova o učesniku osmine finala Svjetskog prvenstva odlučivala bi gol razlika. Ipak, ljudski se nadamo da će nas Markovićevi izabranici nakon današnjeg meča poštedjeti bavljenja matematikom.

Prvi put smo tu, neiskusni smo, griješimo, ali borbenosti nije manjkalo, niti smo se predali u bilo kojem dijelu prethodna tri meča. Lijepo bi bilo ove pozitivne stvari iz prethodna tri meča krunisati pobjedom i plasmanom u drugi krug, jer poljuljani su i Tunižani.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dalibor

21.01.2015 12:28

Ajmo Bosno do pobjede !

ODGOVORITE
Name

nermin

21.01.2015 13:33

Bosna nas nece iznevjeriti!!

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

21.01.2015 16:37

A Hercegovina????

ODGOVORITE