Протести пред зградом Владе Федерације БиХ

Пред зграду Владе ФБиХ у Алипашиној улици јутрос је из Бијељине и Јање стигло четрдесетак демобилисаних бораца Армије БиХ.

Босна и Херцеговина 21.01.2015 | 11:32
Протести пред зградом Владе Федерације БиХ

Како кажу, ту намјеравају и остати све док их на разговоре не приме федерални министар за борачка питања Зукан Хелез и премијер ФБиХ Нермин Никшић.

Како јавља репортер портала Клиx.ба, они захтијевају да се коначно почну поштовати њихова права и да имају здравствено осигурање, нарочито јер су увијек били спремни дати животе за своју државу.

Многи од њих су данас у веома тешком здравственом стању и без икаквих примања. Како каже, и раније су тражили састанак са челним људима у ФБиХ како би им помогли да ријеше њихов проблем, али одговор никада нису добили.

Мустафа Муламустафић, предсједник демобилисаних бораца из Опћине Бијељина, казао је како је велики број бораца у овој опћини оболио, али и да су све изгубили у мајским поплавама.

"Нисмо никада ништа добили и немамо никаквих права. Само тражимо да нам се помогне да засијемо своју земљу и да макар социјалну помоћ дају обољелима", казао је Муламустафић.

Данас је у Сарајево стигао и осамдесетпетогодишњи Алија Мусић.

"Прије рата сам имао све и борио сам се за ову земљу због тога. Сада немам ништа. И оно мало што се стекло поплаве су однијеле, а никада нам се нико није обратио", казао је Мусић.

Тешка невоља је данас натјерала и Мујагу Ћоралића да дође у Сарајево. Са сузама у очима нам прича како је његов живот тежак.

"Тешко сам болестан, а немам ни здравствено осигурање како бих се лијечио од карцинома. Сам живим у Јањи и сваки дан чекам да ми неко нешто донесе да преживим, а живот сам дао за ову земљу", казао је Ћоралић.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Реалитy Схоw

21.01.2015 11:38

А Орашје?

ОДГОВОРИТЕ
Name

муџахедин

21.01.2015 11:44

Па има пара браћо у ТВРА агенцији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КЕБО

21.01.2015 11:57

САДА СЕ ПЕРУ ПАРЕ А И НЕЧАСНЕ РАДЊЕ МНОГИХ ПОЛИТИЧАРА. МИРСО БОЉЕ БИ ТИ БИЛО ДА СИ ЋУТАО ЈОШ ОВО ПАР ГОДИНА, ШТО ТИ ЈЕ ТРЕБАЛО, АЛ СИ СЕ УПЕЦАО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

21.01.2015 17:23

А шта је са пресудом суда из Стразбура да ПИО/МИО преузме 32000 пензионера кији су зарадили пензије у Федерацији?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПИО МИО

07.02.2015 10:23

Поштовани,та пресуда је проведена 100% у цјелости мозете провјерити на интернету садрзај и ста тацно тамо писе, само није 32.000 пензионера по пресуди него знацајно мањи број пензионера. ФОНД ПИО РС из непознатих разлога дезавуисе јавност у РС, у принципу нема ниста од свега тога и то је заврсена прица.

Name

пајо

07.02.2015 10:55

а ста је са људима који зиве у ф бих а пензије зарадене у рс.да ти казем нико и неце мизерне пензије у рс-у. а нецете јединствени пензиони