Рома у 1/4-финалу Купа, али једва!

Фудбалери Роме пласирали су се у четвртфинале Купа Италије пошто су после много мука тек после продужетака савладали Емполи са 2:1 (1:1, 1:0).

Фудбал 21.01.2015 | 12:40
Рома у 1/4-финалу Купа, али једва!

Мало је недостајало да пенали одлучују победника, али је мучење "вучице" прекинуто у 114. минуту - Леандро Паредес је изнудио пенал иако је Зјелински уклизавањем покупио и лопту и младог везисту, а Данијеле де Роси је рутински извео најстрожу казну и погодио доњи десни угао.

Рома је повела већ у раној фази меча преко Хуана Мануела Итурбеа и чинило се да ће то бити коначан резултат, али је Емполи без правих прилика стигао до изједначења у 80. минуту. Млади нападач Симоне Верди умакао Асторију на одлично додавање Тавана, затресао мрежу Скорупског и одвео сусрет у продужетке.

Адем Љајић је играо од 67. минуту када је заменио Франческа Тотија и имао је прилику да се упише у стрелце у првом продужетку, али му је голман Баси, који је одлично бранио, зауставио шут искоса са десне стране.

Могао је Емполи и до пенала у самом финишу другог продужетка да Скорупски није укротио покушај Тавана који је избио сам испред голмана римског клуба.

Рома ће у четвртфиналу играти против бољег из дуела између Аталанте и Фјорентине, чији је окршај заказан за среду у 18 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар