Roma u 1/4-finalu Kupa, ali jedva!

Fudbaleri Rome plasirali su se u četvrtfinale Kupa Italije pošto su posle mnogo muka tek posle produžetaka savladali Empoli sa 2:1 (1:1, 1:0).

Fudbal 21.01.2015 | 12:40
Roma u 1/4-finalu Kupa, ali jedva!

Malo je nedostajalo da penali odlučuju pobednika, ali je mučenje "vučice" prekinuto u 114. minutu - Leandro Paredes je iznudio penal iako je Zjelinski uklizavanjem pokupio i loptu i mladog vezistu, a Danijele de Rosi je rutinski izveo najstrožu kaznu i pogodio donji desni ugao.

Roma je povela već u ranoj fazi meča preko Huana Manuela Iturbea i činilo se da će to biti konačan rezultat, ali je Empoli bez pravih prilika stigao do izjednačenja u 80. minutu. Mladi napadač Simone Verdi umakao Astoriju na odlično dodavanje Tavana, zatresao mrežu Skorupskog i odveo susret u produžetke.

Adem Ljajić je igrao od 67. minutu kada je zamenio Frančeska Totija i imao je priliku da se upiše u strelce u prvom produžetku, ali mu je golman Basi, koji je odlično branio, zaustavio šut iskosa sa desne strane.

Mogao je Empoli i do penala u samom finišu drugog produžetka da Skorupski nije ukrotio pokušaj Tavana koji je izbio sam ispred golmana rimskog kluba.

Roma će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela između Atalante i Fjorentine, čiji je okršaj zakazan za sredu u 18 časova.

Komentari / 0

Ostavite komentar