АО: Даље иду Мари, Багдатис, Федекс у 4 сета...

Енди Мари и Ришар Гаске убедљиво су стигли до трећег кола Аустралијен опена, где се неочекивано пласирао Маркос Багдатис. Други тенисер света Роџер Федерер победио је Италијана, Симонеа Болелија у четири сета. Чешки тенисер Томаш Бердих пласирао се такође у треће коло првог Грен слема сезоне.

Тенис 21.01.2015 | 10:40
АО: Даље иду Мари, Багдатис, Федекс у 4 сета...

Мари је био силан против домаћег такмичара Маринка Матошевића са 6:1, 6:3, 6:2. Једнако убедљив био је Гаске, који је елиминисао другог Аустралијанца Џејмса Дакворта са 6:2, 6:3, 7:5.

Њему ће ривал у следећем колу бити Кевин Андерсон, који није имао проблема против Ричардаса Беранкиса са 6:2, 6:2, 7:6. Багратис је елиминисао 20. носиоца Дадива Гофана са 6:1, 6:4, 4:6, 6:0.

"Било је много теснихгемова, неколико њих су могли и на другу страну, али сам успео да их освојим", рекао је Мари после победе.

Соуса је предајом Клижана стигао до дуела са Маријем.

Федерер је против Болелија славио после преокрета са 3:6, 6:3, 6:2, 6:2, после два сата и девет минута игре.

Федерера у наредној рунди очекује сусрет са победником дуела између 29. носиоца Француза Жеремија Шардија и Андреаса Сепија из Италије.

У првом сету, Федерер није имао ниједну брејк прилику, а Италијан је једину своју успео да искористи и дође до стартне предности. После тог сета многи су помишљали да би могло да дође до највећег изненађење у досадашњем делу првог Грен слема сезоне, али други тенисер света то није дозволио.

Федерер је узвратио, Болелију није дозволио ниједну брејк прилику у наредна три сета, а сам је пет пута одузео сервис Италијану. Од другог сета у потпуности је контролисао игру и меч завршио са једним винером више од Болелија, али и 16 неизнуђених грешака мање. У укупном броју освојених поена, Федерер је имао 29 више од Болелија.

Седми фаворит турнира у Мелбурну, Бердих, био је сигуран у другој рунди против Јиргена Мелцера са 7:6(0), 6:2, 6:2.

Аустријанац је имао своје шансе, поред тај-брејка у првом сету, пропуштао их је и у финишу другог, али је десетак неизнуђених грешака више о ривала пресудило.

"Идем у добром правцу. У тешким ситуацијама и тешким поенима, способан сам да помогнем себи сервисом", рекао је Бердих након тријумфа.

Тако је Бердих без изгубљеног сета прошао међу 32 најбоља тенисера на Ози опену, а у следећој рунди играће против Виктора Троицког.

Коментари / 0

Оставите коментар