AO: Dalje idu Mari, Bagdatis, Fedeks u 4 seta...

Endi Mari i Rišar Gaske ubedljivo su stigli do trećeg kola Australijen opena, gde se neočekivano plasirao Markos Bagdatis. Drugi teniser sveta Rodžer Federer pobedio je Italijana, Simonea Bolelija u četiri seta. Češki teniser Tomaš Berdih plasirao se takođe u treće kolo prvog Gren slema sezone.

Tenis 21.01.2015 | 10:40
AO: Dalje idu Mari, Bagdatis, Fedeks u 4 seta...

Mari je bio silan protiv domaćeg takmičara Marinka Matoševića sa 6:1, 6:3, 6:2. Jednako ubedljiv bio je Gaske, koji je eliminisao drugog Australijanca Džejmsa Dakvorta sa 6:2, 6:3, 7:5.

Njemu će rival u sledećem kolu biti Kevin Anderson, koji nije imao problema protiv Ričardasa Berankisa sa 6:2, 6:2, 7:6. Bagratis je eliminisao 20. nosioca Dadiva Gofana sa 6:1, 6:4, 4:6, 6:0.

"Bilo je mnogo tesnihgemova, nekoliko njih su mogli i na drugu stranu, ali sam uspeo da ih osvojim", rekao je Mari posle pobede.

Sousa je predajom Kližana stigao do duela sa Marijem.

Federer je protiv Bolelija slavio posle preokreta sa 3:6, 6:3, 6:2, 6:2, posle dva sata i devet minuta igre.

Federera u narednoj rundi očekuje susret sa pobednikom duela između 29. nosioca Francuza Žeremija Šardija i Andreasa Sepija iz Italije.

U prvom setu, Federer nije imao nijednu brejk priliku, a Italijan je jedinu svoju uspeo da iskoristi i dođe do startne prednosti. Posle tog seta mnogi su pomišljali da bi moglo da dođe do najvećeg iznenađenje u dosadašnjem delu prvog Gren slema sezone, ali drugi teniser sveta to nije dozvolio.

Federer je uzvratio, Boleliju nije dozvolio nijednu brejk priliku u naredna tri seta, a sam je pet puta oduzeo servis Italijanu. Od drugog seta u potpunosti je kontrolisao igru i meč završio sa jednim vinerom više od Bolelija, ali i 16 neiznuđenih grešaka manje. U ukupnom broju osvojenih poena, Federer je imao 29 više od Bolelija.

Sedmi favorit turnira u Melburnu, Berdih, bio je siguran u drugoj rundi protiv Jirgena Melcera sa 7:6(0), 6:2, 6:2.

Austrijanac je imao svoje šanse, pored taj-brejka u prvom setu, propuštao ih je i u finišu drugog, ali je desetak neiznuđenih grešaka više o rivala presudilo.

"Idem u dobrom pravcu. U teškim situacijama i teškim poenima, sposoban sam da pomognem sebi servisom", rekao je Berdih nakon trijumfa.

Tako je Berdih bez izgubljenog seta prošao među 32 najbolja tenisera na Ozi openu, a u sledećoj rundi igraće protiv Viktora Troickog.

Komentari / 0

Ostavite komentar