Боко харам: Убили смо људе Баге

Човек који претендује да буде лидер исламистичког Боко Харама објавио је у видео поруци да су његови борци извели смртоносне нападе у нигеријском граду Баги.

Свијет 21.01.2015 | 09:07
Боко харам: Убили смо људе Баге

Човек који се представио као Абубакар Шекау рекао је да су људи убијени јер је, како је рекао, “наш Бог дао ту инструкцију, претећи новим рацијама.

Он се у видео запису ругао лидерима околних држава.

Подсетимо, према неким извештајима,чак 2.000 људи страдало је у току рације у Баги, али је, након ових информација у медијима, нигеријска влада негирала ову вест, наводећи да је страдало око 150 људи, подсећа ББЦ.

“Ми смо убили људе из Баге. Заиста смо их ми убили, као што нас је наш Бог упутио у његовој књизи”, рекао је Шекау и тридесетпетоминутном видеу, преноси АФП.

“Краљеви Африке, касните. Чак и сада вас изазивам да ме нападнете. Спреман сам”, поручио је Шекау.

Подсетимо, Боко Харам контролише градове и села у североисточном делу Нигерије, али прети и осталим регионима земље.

Стручњаци кажу да је видео, за који се верује да је направљен у милитантној бази недалеко од града Дорон Баге, урађен у стилу типичном за Боко Харам - са лидером у средини, окруженим маскираним милитантима.

Сателитски снимци које је објавио Амнести интернешнел показују да је у околини Баге и Дорон Баге уништено 3.700 зграда, преноси ББЦ. АИ је цитирао очевице који су тврдили да су терористи Боко Харам убијали без икаквог критеријума, не обазирући се ко им се нашао на путу. Оно што се десило је катастрофа, наводе.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Владан

21.01.2015 13:10

Боко Харам је лиценцирана терористичка организација- приватна војска под диригентском палицом Ватикана и сто као што су: Ал Каида, ИСИС, ХЕЗБОЛАХ, ОЕБС, НАТО, ОВК, ЕУЛЕX итд..,. Зна се да у свету ни једна терористичка организација (Читај: приватна војска нпр. Блацк wатер)приватна војска не сме да убија људе ако нема Лиценцу ЦИА. Све те организације су у функцији пројекта Ватикана за свођења популације на 500 милиона становника.

ОДГОВОРИТЕ