Ротвајлер повриједио трогодишњака

Трогодишњи Халид Човић из Бихаћа тешко је повријеђен након што је данас њега и његову мајку Сабину напао пас.

Босна и Херцеговина 20.01.2015 | 22:58
Ротвајлер повриједио трогодишњака

Догодило се то у близини аутобуске станице у том граду, приликом њиховог повратка из Сарајева гдје су боравили у посјети родбини, када је пас скочио на мајку која је у наручју носила дјечака који је спавао.

Према причама очевидаца, радило се о псу пасмине ротвајлер, који је буквално отео дјечака из мајчиног наручја те га потом почео гристи и вући по земљи. Мајка је покушавала да заштити сина, али је побјешњела животиња насртала и на њу те угризла неколико пута. У помоћ су им прискочили случајни пролазници те успјели отјерати разјарену животињу, након чега су мајка и син превезени у Дом здравља у Бихаћу.

Малишан је прошао са 13 шавова на лицу и неколико на ногама, али је доживио тешку трауму. Према ријечима мајке, немирно спава и непрестано се буди уплашен.

Према ријечима портпарола МУП-а УСК Але Шиљдедића, у току је полицијска истрага како би се утврдило да ли пас има власника. Он је истакао да се, уколико има, ради о кривичном дјелу несавјесног чувања пса и других опасних животиња те би власник, стога, требало да буде строго кажњен.

Иначе, мајка и малишан живе сами у трошном стану у бихаћком насељу Озимице, без сталних извора примања, а највише им помаже родбина. Сви који им желе помоћи информације могу да добију на број телефона 062/705-379.

Извор: Независне новине

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Надајмо се најбољем

20.01.2015 22:34

И да људи несто дају ради саосјецања, а и да се несретници не осјецају усамљенима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мојсије са истока

20.01.2015 22:41

Ако пас нема власника лијепо тузба против надлезне устаниве за уклањање зивотиња и ето лијепе одстете

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА

21.01.2015 07:17

ПАС СИГУРНО ИМА ВЛАСНИКА И ТО ДОБРО СИТУИРАНОГ. НЕКА ПЛАЋА ТРИ ГОДИНЕ МЈЕСЕЧНО РАТУ ИЛИ ДА БУДЕ ПРИТВОРЕН У ЗАТВОР И ОСУЂЕН ЗА ПОКУШАЈ УБИСТВА МАЈКЕ И ДИЈЕТЕТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко

21.01.2015 13:36

Треба тузити нацелника опстине за остету. Само у Бих пси луталице ходају по улицама и нападају људе и дјецу. Власт треба преузет одговорност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

21.01.2015 14:44

Овакве расе паса увјек имају власника, Проблем је васпитање. Пас је како кажу огледало власника па се сигурно ради о неком "опасном" типу. Веома су ријетки случајеви да пас нападне дјете увјек се прије одлучи за одрасле јер има осјећај да му представљају пријетњу. У сваком случају неко мора кривично одговарати и платити одштету која не може надокнадити трауме али може помоћи бар на неки начин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реВРС РВИ

21.01.2015 19:29

Примијетио сам да се ти у многе ствари разумијеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

22.01.2015 14:31

Ре на ре: није никакав проблем ово знати некоме са просјечном интелигенцијом поготово ако воли животиње. Нисам ја рекао ништа ново само је питање ко хоће нешто да схвати. Овако васпитане животиње су истраумиране и агресивне као и њихови власници без обзира на расу. Ко је себе нашао у томе нека тражи стручну помоћ.

ОДГОВОРИТЕ