Rotvajler povrijedio trogodišnjaka

Trogodišnji Halid Čović iz Bihaća teško je povrijeđen nakon što je danas njega i njegovu majku Sabinu napao pas.

Bosna i Hercegovina 20.01.2015 | 22:58
Rotvajler povrijedio trogodišnjaka

Dogodilo se to u blizini autobuske stanice u tom gradu, prilikom njihovog povratka iz Sarajeva gdje su boravili u posjeti rodbini, kada je pas skočio na majku koja je u naručju nosila dječaka koji je spavao.

Prema pričama očevidaca, radilo se o psu pasmine rotvajler, koji je bukvalno oteo dječaka iz majčinog naručja te ga potom počeo gristi i vući po zemlji. Majka je pokušavala da zaštiti sina, ali je pobješnjela životinja nasrtala i na nju te ugrizla nekoliko puta. U pomoć su im priskočili slučajni prolaznici te uspjeli otjerati razjarenu životinju, nakon čega su majka i sin prevezeni u Dom zdravlja u Bihaću.

Mališan je prošao sa 13 šavova na licu i nekoliko na nogama, ali je doživio tešku traumu. Prema riječima majke, nemirno spava i neprestano se budi uplašen.

Prema riječima portparola MUP-a USK Ale Šiljdedića, u toku je policijska istraga kako bi se utvrdilo da li pas ima vlasnika. On je istakao da se, ukoliko ima, radi o krivičnom djelu nesavjesnog čuvanja psa i drugih opasnih životinja te bi vlasnik, stoga, trebalo da bude strogo kažnjen.

Inače, majka i mališan žive sami u trošnom stanu u bihaćkom naselju Ozimice, bez stalnih izvora primanja, a najviše im pomaže rodbina. Svi koji im žele pomoći informacije mogu da dobiju na broj telefona 062/705-379.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Nadajmo se najboljem

20.01.2015 22:34

I da ljudi nesto daju radi saosjecanja, a i da se nesretnici ne osjecaju usamljenima.

ODGOVORITE
Name

mojsije sa istoka

20.01.2015 22:41

Ako pas nema vlasnika lijepo tuzba protiv nadlezne ustanive za uklanjanje zivotinja i eto lijepe odstete

ODGOVORITE
Name

ŽIKA

21.01.2015 07:17

PAS SIGURNO IMA VLASNIKA I TO DOBRO SITUIRANOG. NEKA PLAĆA TRI GODINE MJESEČNO RATU ILI DA BUDE PRITVOREN U ZATVOR I OSUĐEN ZA POKUŠAJ UBISTVA MAJKE I DIJETETA.

ODGOVORITE
Name

Zeljko

21.01.2015 13:36

Treba tuziti nacelnika opstine za ostetu. Samo u Bih psi lutalice hodaju po ulicama i napadaju ljude i djecu. Vlast treba preuzet odgovornost.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

21.01.2015 14:44

Ovakve rase pasa uvjek imaju vlasnika, Problem je vaspitanje. Pas je kako kažu ogledalo vlasnika pa se sigurno radi o nekom "opasnom" tipu. Veoma su rijetki slučajevi da pas napadne djete uvjek se prije odluči za odrasle jer ima osjećaj da mu predstavljaju prijetnju. U svakom slučaju neko mora krivično odgovarati i platiti odštetu koja ne može nadoknaditi traume ali može pomoći bar na neki način.

ODGOVORITE
Name

reVRS RVI

21.01.2015 19:29

Primijetio sam da se ti u mnoge stvari razumiješ.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

22.01.2015 14:31

Re na re: nije nikakav problem ovo znati nekome sa prosječnom inteligencijom pogotovo ako voli životinje. Nisam ja rekao ništa novo samo je pitanje ko hoće nešto da shvati. Ovako vaspitane životinje su istraumirane i agresivne kao i njihovi vlasnici bez obzira na rasu. Ko je sebe našao u tome neka traži stručnu pomoć.

ODGOVORITE