Иванић: Формирање власти до средине фебруара

Председавајући Председништва БиХ Младен Иванић уверен је да ће БиХ до половине фебруара имати формирану власт и да ће то бити најбржи и најефикаснији начин успостављања власти у БиХ од потписивања Дејтонског споразума.

Босна и Херцеговина 20.01.2015 | 22:38
Иванић: Формирање власти до средине фебруара

На пријему који су чланови Председништва БиХ организовали у част делегације Међународне демократске уније (ИДУ) која је у посети БиХ, Иванић је рекао да је конференција ИДУ која се одржава у Сарајеву значајна за БиХ и нека врста знака да БиХ од земље која је била објекат међународне интервенције полако постаје субјекат међународних односа.

"Ми као чланови Председништва БиХ одлучни смо да у наредне четири године оде пуно више позитивних информација из БиХ него што је до сада био случај", рекао је Иванић.

Председавајући ИДУ Џон Ки захвалио је властима БиХ што су омогућиле да ова велика организација странака десног центра из целог света у Сарајеву одржи заседање.

Он је нагласио да су представници ове асоцијације на ранијим конференцијама већ подржавали БиХ у економском смислу.

"ИДУ чини 71 политичка партија из 63 земље", подсетио је Ки који је и премијер Новог Зеланда.

Међународна демократска унија као кровна организација која окупља народне странке из целог света, у уторак и среду заседа у Сарајеву.

Домаћини састанка су ПДП и СДА, странке из БиХ које су пуноправне чланице ове глобалне организације.

На заседању, на коме учествују представници више од 30 земаља света, између осталог, говори се о позицији БиХ на њеном европском путу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МИЛОШ

21.01.2015 09:47

До средине Фебруара,које године?

ОДГОВОРИТЕ