Ivanić: Formiranje vlasti do sredine februara

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić uveren je da će BiH do polovine februara imati formiranu vlast i da će to biti najbrži i najefikasniji način uspostavljanja vlasti u BiH od potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Bosna i Hercegovina 20.01.2015 | 22:38
Ivanić: Formiranje vlasti do sredine februara

Na prijemu koji su članovi Predsedništva BiH organizovali u čast delegacije Međunarodne demokratske unije (IDU) koja je u poseti BiH, Ivanić je rekao da je konferencija IDU koja se održava u Sarajevu značajna za BiH i neka vrsta znaka da BiH od zemlje koja je bila objekat međunarodne intervencije polako postaje subjekat međunarodnih odnosa.

"Mi kao članovi Predsedništva BiH odlučni smo da u naredne četiri godine ode puno više pozitivnih informacija iz BiH nego što je do sada bio slučaj", rekao je Ivanić.

Predsedavajući IDU Džon Ki zahvalio je vlastima BiH što su omogućile da ova velika organizacija stranaka desnog centra iz celog sveta u Sarajevu održi zasedanje.

On je naglasio da su predstavnici ove asocijacije na ranijim konferencijama već podržavali BiH u ekonomskom smislu.

"IDU čini 71 politička partija iz 63 zemlje", podsetio je Ki koji je i premijer Novog Zelanda.

Međunarodna demokratska unija kao krovna organizacija koja okuplja narodne stranke iz celog sveta, u utorak i sredu zaseda u Sarajevu.

Domaćini sastanka su PDP i SDA, stranke iz BiH koje su punopravne članice ove globalne organizacije.

Na zasedanju, na kome učestvuju predstavnici više od 30 zemalja sveta, između ostalog, govori se o poziciji BiH na njenom evropskom putu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

MILOŠ

21.01.2015 09:47

Do sredine Februara,koje godine?

ODGOVORITE