Звезда на прагу рушења Цибониног рекорда!

Уколико у наредна четири кола регионалног такмичења забележе исто толико победа, црвено-бели ће изједначити невероватан скор Цибоса (22-0) из сезоне 1986./1987.!

Кошарка 22.01.2015 | 13:00
Звезда на прагу рушења Цибониног рекорда!

Постали су кошаркаши Црвене звезде произвођачи рекорда ове сезоне! Забележили су најбољи старт у историји АБА лиге, престигли су Партизан по броју узастопних победа у истом такмичењу. Међутим, црвено-бели у наредних месец дана имају огромну прилику да се упишу у све будуће алманахе кошарке са овог поднебља.

Уколико у наредна четири кола регионалног такмичења забележе исто толико победа, односно ако савладају Будућност, Солнок, Крку и Цедевиту, ученици Дејана Радоњића изједначиће „вековни“ рекорд Цибоне из сезоне 1986/1987. Наиме, легендарна генерација Цибоса предвођена Драженом Петровићем регуларни део првенства Југославије завршила је са скором 22-0. Такво остварење више нико није успео да понови, чак ни онај страшан тим Југопластике који је три пута узастопно био најбољи у Европи (примера ради губио је од ИМТ-а, прим. аут.).

Звезда ће најтежи испит у рушењу Цибониног рекорда имати наредног понедељка против једног од највећих конкурената у АБА лиги, подгоричке Будућности. Тим Дејана Радоњића у дуелима против Солнока и Крке ће бити апсолутни фаворит, а тешко ће се у Пиониру извући и Цедевита...

ЂУРОВИЋЕВО ЧУДО, И ПРЕЛЕВИЋЕВА ПАРТИЈА ЖИВОТА!

Ипак, и ако поставе нове стандарде у историји кошарке на просторима бивше Југославије кошаркаши Црвене звезде неће смети да се уљуљкају у таквом подухвату. Поменуте сезоне 1986/1987. Цибона је била за три класе бољи тим од свих у Европи, али је у првенству Југославије остала кратких рукава. И за такав сензационалан расплет била је заслужна Црвена звезда.

Црвено-бели су победом у Београду изборили мајсторицу у полуфиналу плеј-офа. Међутим, мало ко је веровао да ће екипа Владе Ђуровића у Загребу пружити иоле озбиљнији отпор. Цибону је на маестралан начин предводио тренер Мирко Новосел, али је екипа из Београда начинила једно од највећих чуда у историји југословенског спорта.

Бранислав Прелевић је одиграо утакмицу живота, док је Небојша Илић тројкама у финишу убио сваку наду Загрепчана. Сјајну ролу имао је и Зоран Радовић који је чувао Дражена Петровића. На крају сусрет је завршен резултатом 104:103 за госте.

На крају шампион Југославије је постао Партизан, пошто је у финалу плеј-офа лако победио Црвену звезду.

Коментари / 0

Оставите коментар