Zvezda na pragu rušenja Ciboninog rekorda!

Ukoliko u naredna četiri kola regionalnog takmičenja zabeleže isto toliko pobeda, crveno-beli će izjednačiti neverovatan skor Cibosa (22-0) iz sezone 1986./1987.!

Košarka 22.01.2015 | 13:00
Zvezda na pragu rušenja Ciboninog rekorda!

Postali su košarkaši Crvene zvezde proizvođači rekorda ove sezone! Zabeležili su najbolji start u istoriji ABA lige, prestigli su Partizan po broju uzastopnih pobeda u istom takmičenju. Međutim, crveno-beli u narednih mesec dana imaju ogromnu priliku da se upišu u sve buduće almanahe košarke sa ovog podneblja.

Ukoliko u naredna četiri kola regionalnog takmičenja zabeleže isto toliko pobeda, odnosno ako savladaju Budućnost, Solnok, Krku i Cedevitu, učenici Dejana Radonjića izjednačiće „vekovni“ rekord Cibone iz sezone 1986/1987. Naime, legendarna generacija Cibosa predvođena Draženom Petrovićem regularni deo prvenstva Jugoslavije završila je sa skorom 22-0. Takvo ostvarenje više niko nije uspeo da ponovi, čak ni onaj strašan tim Jugoplastike koji je tri puta uzastopno bio najbolji u Evropi (primera radi gubio je od IMT-a, prim. aut.).

Zvezda će najteži ispit u rušenju Ciboninog rekorda imati narednog ponedeljka protiv jednog od najvećih konkurenata u ABA ligi, podgoričke Budućnosti. Tim Dejana Radonjića u duelima protiv Solnoka i Krke će biti apsolutni favorit, a teško će se u Pioniru izvući i Cedevita...

ĐUROVIĆEVO ČUDO, I PRELEVIĆEVA PARTIJA ŽIVOTA!

Ipak, i ako postave nove standarde u istoriji košarke na prostorima bivše Jugoslavije košarkaši Crvene zvezde neće smeti da se uljuljkaju u takvom poduhvatu. Pomenute sezone 1986/1987. Cibona je bila za tri klase bolji tim od svih u Evropi, ali je u prvenstvu Jugoslavije ostala kratkih rukava. I za takav senzacionalan rasplet bila je zaslužna Crvena zvezda.

Crveno-beli su pobedom u Beogradu izborili majstoricu u polufinalu plej-ofa. Međutim, malo ko je verovao da će ekipa Vlade Đurovića u Zagrebu pružiti iole ozbiljniji otpor. Cibonu je na maestralan način predvodio trener Mirko Novosel, ali je ekipa iz Beograda načinila jedno od najvećih čuda u istoriji jugoslovenskog sporta.

Branislav Prelević je odigrao utakmicu života, dok je Nebojša Ilić trojkama u finišu ubio svaku nadu Zagrepčana. Sjajnu rolu imao je i Zoran Radović koji je čuvao Dražena Petrovića. Na kraju susret je završen rezultatom 104:103 za goste.

Na kraju šampion Jugoslavije je postao Partizan, pošto je u finalu plej-ofa lako pobedio Crvenu zvezdu.

Komentari / 0

Ostavite komentar