Челси за Пантића даје ипак 2 милиона! Одмах!

Известан трансфер талентованог везисте на Стамфорд Бриџ (па позајмица Витесеу) све је само не случајност, јер је већ четири године под свакодневном пратњом скаута клуба из Лондона.

Фудбал 21.01.2015 | 16:40
Челси за Пантића даје ипак 2 милиона! Одмах!

Ни приближно пројектованој заради, а опет довољно ако се има у виду да је могао да покупи само „мрвице“. Партизан ће се, ипак, добро овајдити од извесног трансфера Данила Пантића у Челси. Мада су се у јавности минулих дана појављивале различите информације, МОЗЗАРТ Спорт сазнаје да ће клуб из Лондона на рачун црно-белих пребацити два милиона евра и заузврат добити капитена омладинске репрезентације Србије.

А то није све, Плавци ће лидеру Суперлиге већ до краја јануара уплатити комплетан износ на име обештећења, без икаквих рата или бонуса, што би - макар привремено - требало да поправи катастрофалну ситуацију у Партизану, који према званичним подацима дугује 13.700.000 евра, а незванично целих 15.000.000. Пантићу у јуну истиче једноипогодишњи уговор са црно-белима (тада би могао да оде без обештећења), па је на овај начин искоришћена последња шанса да клуб заради његовим трансфером. Додуше, не колико је испрва очекивао, с обзиром да је већ приликом прекоманде из омладинског у сениорски тим одбијена понуда Јувентуса у износу од 5.000.000 евра, под образложењем да је момак из Руме играч на коме почива будућност Партизана и да ће његов трансфер једног дана вредети далеко више од онога што су Италијани тада били спремни да плате.

Авај, Пантић је јутрос са остатком екипе отпутовао за Турску, где ће изабраници Марка Николића тренирати до 30. јануара и одиграти три пријатељске утакмице, међутим, питање је тренутка кад ће га Челси позвати на потписивање уговора. Њега у Лондону чека овера петогодишње сарадње са клубом са Стамфорд бриџа, уз напомену да ће премијерну сезону провести на позајмицу у холандском Витесеу.

Одлазак Данила Пантића у Челси је све само не случајан. Иза њега се крије податак да лондонски Плавци већ четири године прате развој момка за кога је својевремено Љубиша Тумбаковић рекао да представља сублимацију Драгана Ћирића, Предрага Мијатовића и Саше Илића. У том периоду имали су Енглези скоро свакодневне извештаје од Пољака Бартела Олдеског, скаута који између осталог ради за Челси и који је талентованог везисту „пикирао“ кад је овај имао 14 година. Добро упућени тврде да је још тад пренео одговорним људима на Стамфорд Бриџу да је реч о једном од три највећа талента у Европи из генерације играча рођених 1996. године. Уследила су праћења на утакмицама млађих репрезентативних селекција, сусрети у иностранству и Београду, контакти посредством менаџера Фалија Рамаданија и још половином прошле године наговештај да би могао да уследи позив Челсија.

Можда се у томе крије одговор на питање због чега је Данило Пантић (18), на препоруку оца и агента, потписао „само“ 18-месечни уговор са Партизаном и одбио понуду да продужи сарадњу, иако је то била жеља и претходне и актуелне управе. Из његове тачке гледишта био је то логичан избор, с обзиром да је на једној страни имао отворен позив Челсија и наговештај лепе будућности у Премијер лиги (додуше, ако се избори за повратну карту из Холандије), а на другој нестабилну ситуацију са црно-белима, где касне плате и где је питање да ли на теренима Суперлиге може да развије потенцијал, за који су многи тврдили да је већи и од оног који су показивали његови исписници Андрија Живковић и Немања Радоњић.

Коментари / 0

Оставите коментар