Čelsi za Pantića daje ipak 2 miliona! Odmah!

Izvestan transfer talentovanog veziste na Stamford Bridž (pa pozajmica Viteseu) sve je samo ne slučajnost, jer je već četiri godine pod svakodnevnom pratnjom skauta kluba iz Londona.

Fudbal 21.01.2015 | 16:40
Čelsi za Pantića daje ipak 2 miliona! Odmah!

Ni približno projektovanoj zaradi, a opet dovoljno ako se ima u vidu da je mogao da pokupi samo „mrvice“. Partizan će se, ipak, dobro ovajditi od izvesnog transfera Danila Pantića u Čelsi. Mada su se u javnosti minulih dana pojavljivale različite informacije, MOZZART Sport saznaje da će klub iz Londona na račun crno-belih prebaciti dva miliona evra i zauzvrat dobiti kapitena omladinske reprezentacije Srbije.

A to nije sve, Plavci će lideru Superlige već do kraja januara uplatiti kompletan iznos na ime obeštećenja, bez ikakvih rata ili bonusa, što bi - makar privremeno - trebalo da popravi katastrofalnu situaciju u Partizanu, koji prema zvaničnim podacima duguje 13.700.000 evra, a nezvanično celih 15.000.000. Pantiću u junu ističe jednoipogodišnji ugovor sa crno-belima (tada bi mogao da ode bez obeštećenja), pa je na ovaj način iskorišćena poslednja šansa da klub zaradi njegovim transferom. Doduše, ne koliko je isprva očekivao, s obzirom da je već prilikom prekomande iz omladinskog u seniorski tim odbijena ponuda Juventusa u iznosu od 5.000.000 evra, pod obrazloženjem da je momak iz Rume igrač na kome počiva budućnost Partizana i da će njegov transfer jednog dana vredeti daleko više od onoga što su Italijani tada bili spremni da plate.

Avaj, Pantić je jutros sa ostatkom ekipe otputovao za Tursku, gde će izabranici Marka Nikolića trenirati do 30. januara i odigrati tri prijateljske utakmice, međutim, pitanje je trenutka kad će ga Čelsi pozvati na potpisivanje ugovora. Njega u Londonu čeka overa petogodišnje saradnje sa klubom sa Stamford bridža, uz napomenu da će premijernu sezonu provesti na pozajmicu u holandskom Viteseu.

Odlazak Danila Pantića u Čelsi je sve samo ne slučajan. Iza njega se krije podatak da londonski Plavci već četiri godine prate razvoj momka za koga je svojevremeno Ljubiša Tumbaković rekao da predstavlja sublimaciju Dragana Ćirića, Predraga Mijatovića i Saše Ilića. U tom periodu imali su Englezi skoro svakodnevne izveštaje od Poljaka Bartela Oldeskog, skauta koji između ostalog radi za Čelsi i koji je talentovanog vezistu „pikirao“ kad je ovaj imao 14 godina. Dobro upućeni tvrde da je još tad preneo odgovornim ljudima na Stamford Bridžu da je reč o jednom od tri najveća talenta u Evropi iz generacije igrača rođenih 1996. godine. Usledila su praćenja na utakmicama mlađih reprezentativnih selekcija, susreti u inostranstvu i Beogradu, kontakti posredstvom menadžera Falija Ramadanija i još polovinom prošle godine nagoveštaj da bi mogao da usledi poziv Čelsija.

Možda se u tome krije odgovor na pitanje zbog čega je Danilo Pantić (18), na preporuku oca i agenta, potpisao „samo“ 18-mesečni ugovor sa Partizanom i odbio ponudu da produži saradnju, iako je to bila želja i prethodne i aktuelne uprave. Iz njegove tačke gledišta bio je to logičan izbor, s obzirom da je na jednoj strani imao otvoren poziv Čelsija i nagoveštaj lepe budućnosti u Premijer ligi (doduše, ako se izbori za povratnu kartu iz Holandije), a na drugoj nestabilnu situaciju sa crno-belima, gde kasne plate i gde je pitanje da li na terenima Superlige može da razvije potencijal, za koji su mnogi tvrdili da je veći i od onog koji su pokazivali njegovi ispisnici Andrija Živković i Nemanja Radonjić.

Komentari / 0

Ostavite komentar