КАН: Слонови само 1:1 са Гвинејом!

Фудбалери Обале Слоноваче разочарали су игром на старту Купа афричких нација, али су успели да одиграју нерешено 1:1 са репрезентацијом Гвинеје у првом колу Д групе.

Фудбал 20.01.2015 | 21:20
КАН: Слонови само 1:1 са Гвинејом!

Дуго су "слонови" лутали, иако су их на терену предводили Јаја Туре, Жервињо, Саломон Калу и нови нападач Манчестер ситија Вилфред Бони, били су у подређеном положају и мало је недостајало да буду поражени.

Гвинеја је бољу партију у првом полувремену крунисала у 36. минуту када је десни бек Серж Орије очајно реаговао и главом спустио лопту противничком нападачу Јатари који ју је из окрета закуцао под пречку, а пре тога је Жервињо из одличне прилике погодио пречку уместо празне мреже.

На истеку сат времена фудбалер Роме је без потребе ударио Набија Кеиту руком у главу и заслужено добио црвени картон, што га је прилично разбеснело, а што је изгледа билио потребно његовим саиграчима како би се пробудили.

Могао је Ибрахима Траоре недуго затим да реши питање победника, али је пречка била на страни "слонова", а онда се Јаја Туре разиграо, у 72. минуту пронашао Бонија који је одлично проиграо резервисту Сејдуа Думбију и он је погодио доњи леви угао за поделу бодова.

Коментари / 0

Оставите коментар